Korona virus se sve više širi po svijetu: Umrlo 17 osoba, a ovo su njihovi simptomi

Korona virus se sve više širi po svijetu: Umrlo 17 osoba, a ovo su njihovi simptomi

Medical staff carry a box as they walk at the Jinyintan hospital, where the patients with pneumonia caused by the new strain of coronavirus are being treated, in Wuhan, Hubei province, China January 10, 2020. Picture taken January 10, 2020. REUTERS/Stringer CHINA OUT - RC2QJE9MWP5J

Simptomi se u većini slučajeva javljaju deset dana do tri sedmice od zaraze, izvijestila je kineska vlada.

Kinesko Nacionalno povjerenstvo za zdravlje objavilo je kako je od korona virusa preminulo 17 osoba te su objavili neke detalje o njima. Među 17 preminulih je 13 muškaraca i četiri žene.

CNN prenosi kako sedam od preminulih nije imalo nikakve druge bolesti. Šestero od njih su bili muškarci, dok je sedma osoba bila žena.

Kada se radi o ostalih deset preminulih, sedmero je imalo visok krvni pritisak, a petero je usto patilo i od dijabetesa. Jedna osoba je imala rak, a jedna Parkinsonovu bolest.

Najstarije osobe koje su preminule su bila dva 89-godišnjaka. Jedan se u bolnicu javio zbog poteškoća u disanju, ali bez visoke temperature. On je preminuo 19. januara.

Drugi 89-godišnjak se javio u bolnicu zbog urinarne inkontinencije 5. januara. Tri dana kasnije je prebačen na intenzivnu gdje je pao u nesvijest, a liječnici su 10 dana kasnije otkrili infekciju u plućima. Preminuo je deset dana nakon toga.

Najmlađa osoba koja je preminula je 48-godišnja žena koja je imala simptome umora, visoke temperature i kašlja. Od 10. decembra je dvije sedmice liječena u bolnici ali joj se stanje nije popravljalo. 27. decembra je prebačena u drugu bolnicu, a 31. decembra i u treću. Sve tri bolnice bile su u Wuhanu.

Žena je preminula 20. januara, a ranije je imala dijabetes.

Facebook Comments