Plišane koale na ulicama New Yorka nose značajnu poruku zbog posljedica Australijskih požara

- Kategorija: Svijet, Životinje

Katastrofalni požari koji mjesecima gore Australijom, ostavili su katastrofalne posljedice na životinjski svijet, a smatra se da je uginulo više od milijardu životinja.

Trećina cjelokupne populacije koala u provinciji New South Wales je doslovno izbrisana, stanovišta su ugljenisana, izgubljena su područja za hranjenje i ekolozi su ozbiljno zabrinuti za budućnost australijskog životinjskog svijeta.

Međunarodna zajednica je brzo odgovorila, a ljudi iz cijelog svijeta su donirali dobrotvornim organizacijama i organizacijama koje su bile uključene u spašavanje i očuvanje, kako stanovništva tako i životinjskog svijeta. Zadnja grupa koja se uključila je “Koale New Yorka”, koja je pokrenula preslatku kampanju u New Yorku, postavljajući plišane koale po gradu. Plišane koale imaju zakačene poruke koje objašnjavaju zainteresovanima kako mogu donirati novac.

Foto: ©Koalas of NYCOvu inicijativu pokrenula je njujorška kancelarija Australijske kreativne agencije Cummins & Partners koji su se skupili kako bi širili informacije o požarima i sakupili novac. Sve donacije će biti proslijeđene dobrotvornoj organizacji WIRES koja je najveća organizacija za spašavanje i rehabilitaciju životinjskog svijeta u Australiji.

Izvor: Ultra.ba

Facebook Comments