Plišane koale na ulicama New Yorka nose značajnu poruku zbog posljedica Australijskih požara

Plišane koale na ulicama New Yorka nose značajnu poruku zbog posljedica Australijskih požara

Katastrofalni požari koji mjesecima gore Australijom, ostavili su katastrofalne posljedice na životinjski svijet, a smatra se da je uginulo više od milijardu životinja.

Trećina cjelokupne populacije koala u provinciji New South Wales je doslovno izbrisana, stanovišta su ugljenisana, izgubljena su područja za hranjenje i ekolozi su ozbiljno zabrinuti za budućnost australijskog životinjskog svijeta.

Međunarodna zajednica je brzo odgovorila, a ljudi iz cijelog svijeta su donirali dobrotvornim organizacijama i organizacijama koje su bile uključene u spašavanje i očuvanje, kako stanovništva tako i životinjskog svijeta. Zadnja grupa koja se uključila je “Koale New Yorka”, koja je pokrenula preslatku kampanju u New Yorku, postavljajući plišane koale po gradu. Plišane koale imaju zakačene poruke koje objašnjavaju zainteresovanima kako mogu donirati novac.

Foto: ©Koalas of NYCOvu inicijativu pokrenula je njujorška kancelarija Australijske kreativne agencije Cummins & Partners koji su se skupili kako bi širili informacije o požarima i sakupili novac. Sve donacije će biti proslijeđene dobrotvornoj organizacji WIRES koja je najveća organizacija za spašavanje i rehabilitaciju životinjskog svijeta u Australiji.

Izvor: Ultra.ba

Facebook Comments