Zanimljivosti i zabava

KAD SU DANIJELI REKLI DA JE UNIŠTILA STOLICU, HTJELA JE DA PROPADNE U ZEMLJU
Kad su Danijeli rekli da je prevelika da bi sela na stolicu, mislila je da će u zemlju propasti od blama. Tada je, kaže, donela čvrstu odluku da smrša, a danas je niko ne prepoznaje.

Sa 149 kilograma, Danijela Rajt iz Lestera je svakog dana trpjela strašne bolove i zdravstvene probleme. Ipak, porodica ju je nagovorila na zajednički izlet u zabavni park. Bilo je to prije četiri godine i ona se živo sjeća tog izleta.

  •  Naravno, bila sam svjesna svog tijela i zaobilazila sam sve vožnje, međutim, nagovorili su me na jednu. Dovoljno mi je bilo užasno to što sam zaista jedva sjela u stolicu, ali onda je uslijedio užas kada sigurnosna šipka nije mogla da pređe preko mog stomaka. Jedan od radnika zabavnog parka, zgodan dečko, morao je da mi priđe i da krene da šutira šipku kako bi konačno kliknula i ja mogla da se vozim. Bilo je grozno, svi su gledali u mene i smijjali su mi se, a ja sam bila uvjerena da ću u toku vožnje nekako slomiti tu šipku i ispasti. A onda, vrhunac – kada se naša vožnja završila, na razglasu su objavili da ta vožnja neće raditi usljed slomljenog sjedišta. Svi su pogledali u mom pravcu – sjeća se Danijel, koja se cijeli život bori sa viškom kilograma. U 23. godini, u vrijeme incidenta, imala je 149 kilograma.
Društvene mreže
  •  Uvijek sam voljela da jedem i nisam imala ni pojma o kalorijama. U suštini, zdravo sam se hranila dok sam živjela sa roditeljima, ali sam sa 18, kada sam počela da živim sa dečkom i jedem samo nezdravu hranu, počela da se nekontrolisano gojim – kaže Danijel, dodajući da joj je tijesto oduvijek bilo slaba tačka.
  •  To poniženje me je motivisalo. Inače sam uvijek bila svjesna svoje težine i pokušavala da u društvu budem ona debela ali duhovita djevojka, ali sada više ni meni ništa nije bilo smiješno. Shvatila sam da moram da smršam, što prije – kaže.

I tako, tri mjeseca nakon tog incidenta, raskinula je sa dečkom i vratila se kod roditelja. Počela je sa dijetom 5:2, gdje pet dana jede šta želi, a dva dana striktno vodi računa o kalorijama, a trudila se da svim danima što više ugljenih hidrata zamijeni proteinima.

Izvor: Hayat.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button