Profesorica njemačkog jezika peglala na času dok su učenici ‘čačkali’ telefone

- Kategorija: Zanimljivosti

Was ist das? Eisen für Kleidung. Ich bügle. Du bügelst. Er/Sie/es bügelt. “Šta je ovo? Ovo je pegla. Ja peglam, ti peglaš, on pegla…”

Teško je i napisati, a kamoli izgovoriti. Ali, učenici Tehničke škole u Valjevu morali bi da pjevaju ovo, budući da im je profesorica slikovito pokazala kako se na času pegla veš. Jer, kako neki od njih tvrde, sve se desilo navodno na času i “dozvoljeno im je bilo da čačkaju mobilne telefone”, piše Telegraf.

Fotografisana je, nakon čega je neobična slika pronašla put do redakcije. Zbunjeni prizorom kontaktirali su direktora škole, a on je uputio na profesoricu.

Ona je objasnila da je netačno da je ova fotografija nastala na času. Nije se dešavalo, kaže, čak ni ovih dana, već u oktobru, kada je pripremana izložba “Znamenite žene Srbije”.

“Ja sam pripremala izložbu za Dan škole. Haljine sam donijela iz fundusa, oprala sam ih kod kuće i ovdje sam ih peglala da ne bi bile zgužvane na izložbi. Djevojčice koje su učestvovale u izložbi su bile sa mnom i one su me slikale. Izložba je bila početkom oktobra, to je stara slika. Posvetili smo je znamenitim ženama Srbije. Mi smo jedna od najboljih škola”, kazala je profesorica.

Više od sata trebalo je da dođemo do odgovora – logično objašnjenje dao nam je i direktor.

“Spremala je izložbu, peglala je haljinu ili zavesu, ona je najbolji radnik škole. Radila je i sa Austrijom i sa Nemačkom, morate da vidite kako izgleda njen kabinet. Izložba je održana u školi u saradnji sa Austrijskim kulturnim centrom, povodom dodele Nobelove nagrade za književnost”, objasnio je direktor Branko Goloskoković.

Izvor: tntportal.ba

Facebook Comments