Uhapšeni mati, djed i baka jer su držali djecu zatvorene u drvenim kavezima

Uhapšeni mati, djed i baka jer su držali djecu zatvorene u drvenim kavezima

Petero djece izmješteno je iz porodične kuće nakon što je otkriveno da su ih majka, djed i baka držali zatvorene u kavezima već neko vrijeme.

Vlasti Alabame (SAD) prvi su put upozorene na moguću situaciju zlostavljanja djece 13. januara, kada je slučaj prijavljen policiji.

Istražitelji su proveli provjere u kući i uspostavili kontakt s četvero djece u dobi od 3, 4, 10 i 11 godina. Otkrili su i dva drvena kaveza sa bravama na njima. Kako pišu američki mediji, došlo se također i do saznanja da su djeca držana u kavezima u više navrata.

Peto dijete koje je staro osam mjeseci nije bilo u kući u vrijeme policijske istrage. Nakon istrage, djeca su izmještena iz kuće, a majka, djed i baka su uhapšeni. Majka Kylla Michelle Mann (30) optužena je za teško zlostavljanje djece i za njihovo ugrožavanje.

Pamela Deloris Bond (66), baka, optužena je za dvije točke teškog zlostavljanja djece mlađih od 6 godina i dvije točke nesavjesnog ugrožavanja, te jednu optužnicu za diranje dokaza. Držala se na obveznici od 123.000 USD.

 

Facebook Comments