LifestyleZanimljivosti i zabava

Savjeti kako se zaštititi od vampira

Poznato je da se vampir hrani krvlju tako što je isisava iz živih bića. Međutim, mi ovdje ne mislimo na pravog vampira. Nego pojam vampir se počeo vezati i za druge stvari što utiču na loše na nas, koje nam oduzimaju našu volju za životom i loše su po zdravlje.

Mi ovdje govorimo o energetskim vampirima.

Svi smo barem jednom u životu susreli energetskog vampira. Oni dolaze u svim mogućim oblicima i u raznim životnim situacijama. Ko su zapravo energetski vampiri? Jednostavno rečeno, to su osobe koje se nalaze na nižoj energetskoj i duhovnoj razini, a hrane se negativnošću i emocijama straha, tuge ili bijesa. Baš poput vampira, učinit će sve da iz vas isišu energiju, a najveći ‘plijen’ su im osobe koje se nalaze na višoj energetskoj razini od njih.

Ovdje pišemo o taktikama pomoću kojih ćete uspješno otjerati najvećeg energetskog vampira.

1. Naučite reći ne

Kad nekome kažete ‘ne’, tada doslovno zaustavljate energetski protok između vas i negativne osobe. Zapamtite, energetski vampiri mogu ukrasti vašu energiju samo ukoliko im to dozvolite (makar i podsvjesno). Vaš energetski sklop uvijek će pratiti naredbe koje mu dajete. Prisjetite se posljednjeg trenutka u kojem ste se zauzeli za sebe i nekome rekli ‘ne’. Jeste li se tada osjećali snažno? Razlog je jednostavan: u tom ste trenutku prestali poklanjati svoju energiju toj osobi i preuzeli kontrolu nad protokom energije. Jasno postavite granice – na taj ćete način pokoriti i najvećeg energetskog vampira.

2. Ljubav je najjači zakon

Možda vam zvuči kao klišej, ali ljubav zaista može pokoriti sve. Snaga ljubavi i pozitivnog stava neizmjerna je i uvijek pobjeđuje. Uvijek. Ponekad je zaista teško odaslati vibracije ljubavi i mira prema osobi koja vam želi ili čini zlo. Zato je važno da budete jači od nje, a svoju ćete snagu pokazati prevladavanjem negativnih emocija i uzdizanjem iznad situacije koja zaista nije vrijedna vašeg sudjelovanja. Pripazite, energetski vampiri se hrane negativnošću i ne žele vašu ljubav – zato će od nje i pasti.

3. Distancirajte se od osobe

Ukoliko energetski vampir nastavi s manipulativnim ponašanjem bez ikakvih naznaka da je u stanju preuzeti odgovornost za svoja djela, tada je za vas najbolje da takvu osobu izbacite iz života. A ukoliko to ne možete – jednostavno ju ignorirajte. Takve osobe iz nekih razloga žele vašu pažnju, stoga je za njih najbolji lijek ne davati im na važnosti, baš kao da ne postoje.

4. Izrecite pozitivne afirmacije

Ponekad se dogodi da već samim ulaskom u prostoriju osjetite kako vas je zapljusnuo val negativne energije. Ako se osjećate kao da vas određene osobe guše svojom negativnošću ili ograničenošću, poslužite se jednostavnim trikom i u sebi izrecite nekoliko pozitivnih afirmacija. Također, možete zamisliti kako vas okružuje bijela svjetlost štiteći vas od negativnih utjecaja. Jednostavno, zar ne?

5. Nasmiješite se

Pitate se što ćete s tim postići? Osmijeh je najjače oružje: ono nosi visoke pozitivne vibracije, a kad ga podijelite s drugima, tada otvarate krug pozitivne energije. Pomislite samo kako se osjećate kad vam osmijeh uputi potpuni stranac – niko nije imun na njega. Ostanite pozitivni i širite pozitivnost u svojoj okolini i budite sigurni da će vas svemir nagraditi.

Izvor: Novilist.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button