LifestyleSvijetVijesti

Razlog zbog čega je kraljica Elizabeta II podržala odluku Princa Harryja i Meghan o napuštanju kraljevske porodice

Meghan i Harry izazvali su buru kada su odlučili istupiti iz kraljevske porodice, nakon čega su svi čekali reakciju kraljice Elizabete II.

Mnoge je iznenadilo što se ona lako složila s njihovom odlukom, a jedan novinar sada tvrdi da se iza toga krije strah od onoga što bi Meghan mogla reći medijima.

Članovi kraljevske porodice strahovali su od toga da će ih Meghan Markle optužiti za seksizam i rasizam ako ne podrže njen i Harryjev zahtjev da se odreknu dužnosti krune. Njih su dvoje prošle sedmice saopćili da su odlučili istupiti iz kraljevske porodice kako bi živjeli na relaciji Ujedinjeno Kraljevstvo – SAD.

Kraljica Elizabeta II. je službeno podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kojemu je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harryjem, ali novinar Sunday Timesa, Tom Bradby, vjeruje da se ona složila s ovom odlukom najviše iz straha, piše Fox News.

Naime, kraljica se bojala da će Meghan dati “otvoreni intervju” u kojem će kraljevsku porodicu nazvati “rasistima i seksistima”, tvrdi spomenuti novinar u svom tekstu za Sunday Times.

U saopćenju koje je kraljica izdala povodom slučaja vojvode i vojvotkinje od Sussexa, ona je jasno naglasila da nije željela takvu budućnost za ovaj par.

“Danas je moja obitelj imala vrlo konstruktivnu diskusiju u vezi s budućnošću mog unuka i njegove obitelji. Mi potpuno podržavamo Harryjevu i Meghaninu želju da stvore drugačiji način života kao mlada obitelj. Iako bismo više voljeli da ostanu stalni članovi kraljevske obitelji, poštujemo i razumijemo njihovu želju da budu neovisniji, a da u isto vrijeme ostanu važan dio naše obitelji. Harry i Meghan jasno su istaknuli da ne žele ovisiti o javnim fondovima u životu koji planiraju voditi. Zbog toga smo se složili da u prijelaznom razdoblju provode vrijeme i u Kanadi i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo je jako složeno pitanje za moju obitelj i treba poraditi na još nekim detaljima, ali sam tražila da do konačne odluke dođemo u sljedećim danima”, piše u saopćenju.

Izvor: KlixKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button