LifestyleZanimljivosti i zabava

Novo Milka pakovanje: “Upoznajte prave krave u ograničenom broju pakovanja”Gerda, Moocha, Marisa, Katja i Lola – imena su krava koje daju mlijeko za Milka čokolade. Fotografije ovih krava, sa njihovim imenima, nalaze se na pakovanju Milka čokoladnih pakovanja u ograničenom izdanju.

Vjerodostojnost i održivost velika su prednost prilikom prodaje hrane, pa je Milka odlučila ponovno pokrenuti zanimanje kupaca za neke proizvode s novim pakovanjem.

Pet novih pakovanja pojavljuje se u mnogim trgovinama, a umjesto starog omota sa ilustracijom ljubičaste krave, sada se na njima pojavljuju fotografije pravih životinja.

Možda će Vas zanimati i:

Na pakovanjima se nalaze i podaci o pasmini krave, karakteristikama i porijeklu.

“Upoznajte prave Milke krave u ograničenom broju pakovanja. U našim popularnim Milkama i sortama alpskog mlijeka, punih lješnjaka i karamele… To su odabrane krave s farmi u alpskoj regiji i alpskog podnožja iz kojih dobivamo naše alpsko mlijeko za posebnu Milka čokoladu”, saopćeno je.

Još od 1901. godine proizvođači Milke su koristili samo 100-postotno alpsko mlijeko za svoju čokoladu.

“Da bismo napravili čokoladu Milka, dobijamo dobro alpsko mlijeko sa porodičnih farmi u Alpama i u podnožju planina. Gerda, Moocha, Marisa, Lola i Katja izabrane su predstavnice ovih farmi. Zahvaljujući ovim kravama, za našu Milka čokoladu koristimo visokokvalitetno alpsko mlijeko. Kroz ovu kampanju možete saznati o našim najvažnijim heroinama i saznati više o njihovim karakteristikama kroz sorte Milka”, dodali su iz kompanije Mondelez.

Izvor: KlixKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button