U Tuzli održan drugi mirni protest zbog aerozagađenja: “Naše je pravo da imamo čist zrak!”

U Tuzli održan drugi mirni protest zbog aerozagađenja: “Naše je pravo da imamo čist zrak!”

Kao što je i najavljeno, na Trgu slobode u Tuzli večeras je održan drugi mirni protest s ciljem skretanja pažnje vlastima da je krajnje vrijeme da učine konkretne korake na smanjenju aerozagađenja u gradu Tuzli.

Osim Udruženja “Ženska vizija”, u organizaciju su se uključila i UG “Bolja budućnost”, “Prijateljice” , “Horizonti”, “Amika educa”, Udruženje za bolesti štitnjače “Štit”, “Zmajevo srce”, Centar za ekologiju i energiju, Planinarsko društvo “Konjuh”, Udruženje distrofičara TK, Udruženje građana Informativni centar za osobe sa invaliditetom “Lotos” i drugi.

Okupljenim građanima obratili su se Amela Hajvaz iz Udruženja “Ženska vizija” i Džemila Agić, direkorica Centra za ekologiju i energiju.

“Naše je pravo da imamo čist zrak”, poruka je sa večerašnjeg skupa u Tuzli, a rečeno je da će se okupljanja nastaviti sve dok se ne poduzmu konkretni potezi kako bi se smanjilo aero zagađenje u Tuzli, a time i zaustavio trend rasta bolesti respiratornog sistema i drugih uzrovanih nečistim zrakom.

Izvor: Radio Sarajevo

 

Facebook Comments