Način kako da besplatno nadogradite Windows 7 na Windows 10

Način kako da besplatno nadogradite Windows 7 na Windows 10

Microsoftova ponuda besplatne nadogradnje sa Windowsa 7 na Windows 8.1 nije aktivna već nekoliko godina, ali korisnicima to i dalje ne oduzima mogućnost besplatnog prelaska na Windows 10.

Iako je kompanija uklonila posebne ponude sa svog sajta, i dalje aktivira licence za Windows 10 ljudima koji žele nadograditi svoje Windows 7 ili Windows 8.1.

Podsjećamo, Microsoft je jučer prestao pružati tehničku podršku za Windows 7 kako bi se mogao posvetiti novijim tehnologijama. Stoga stručnjaci apeluju na korisnike Windowsa 7 da nadograde svoje operativne sisteme.

Prije svega, potrebno je osigurati da vaš kompjuter može podržati minimum zahtjeva za Windows 10.

Najvažnije je zapamtiti da bi nadogradnja sa sistema Windows 7 na Windows 10 mogla obrisati vaše postavke i aplikacije. Postoji opcija za čuvanje datoteka i ličnih podataka, ali zbog razlika između Windows 10 i Windows 7 sistema, nije moguće zadržati sve postojeće aplikacije.

Obavezno analizirajte koje aplikacije redovno koristite da biste ih lako dobili tako što ćete ponovo preuzeti instalacijske programe. Windows 8.1 također se može nadograditi na isti način, ali bez potrebe za brisanjem aplikacija i postavki.

Evo kako možete preći sa Windowsa 7 na Windows 10:

– Izradite sigurnosnu kopiju svih važnih dokumenata, aplikacija i podataka s vašeg računara;
– Pređite na Microsoftovu stranicu za preuzimanje Windowsa 10
– U dijelu “Kreirajte instalacijski medij Windows 10” odaberite “Preuzmi alat odmah” i pokrenite aplikaciju
– Na upit Microsofta odaberite “Nadogradite ovaj računar sada”

Izvor: Klix

Facebook Comments