Muškarci više vole da jedu meso, a žene radije biraju tjesteninu

- Kategorija: Gastro, Lifestyle, Muške stvari, Ženske stvari

Od mesa žene biraju piletinu, krompir im je drugo omiljeno jelo, a povrće je u svakom slučaju nezaobilazno.

Nema obroka bez mesa, pokazalo je nedavno veliko istraživanje o prehrambenim navikama. Trendovi su da kod muškaraca u ishrani dominira meso, naročito roštilj i pečenje. Muškarci međutim, ne vole jesti buraniju, a za njom slijede jela također s povrćem (kupus, grašak).

Žene imaju malo drugačiji ukus, jer manje insistiraju na mesu, a od mesa je glavna piletina. Za razliku od muškaraca, koji ga gotovo i ne pominju, krompir je ženama drugo omiljeno jelo.

Žene više vole tjestenine od muškaraca, a pomalo iznenađujuće jeste da manje vole ribu. Oba spola podjednako vole, odnosno ne vole voće, buraniju, grašak, gljive, brokoli, blitvu, karfiol i slatki kupus.

Meso je popularno kao izbor jela kod muškaraca, jer je sinonim za dobru, kaloričnu, ukusnu hranu. Povrće muškarcima nije prioritet, kao ni plodovi mora, već su više za plodove tora.

Meso ima dobar zasićujući efekat, daje dosta energije, masti i proteina. Roštilj, kobasice, pa i pečenje, za razliku od, recimo, kuhanog mesa imaju znatno bolji ukus zbog aromatičnih jedinjenja koje sadrže i brzo se pripremaju, pa je jasno zašto je roštilj prvi izbor.

Žene imaju istančaniji ukus, što je u skladu i s mirisima i bojama, koje također bolje osjećaju od muškaraca. Ovo ne znači da su žene superiornije, već da više pažnje poklanjaju namirnicama koje ulaze u jelo, kao i svom izgledu.

Zato žene imaju više favorita što se tiče ishrane i ona je, po pravilu, raznovrsnija od one kod muškaraca. Tradicionalna jela, kao i roštilj, žene vole gotovo kao i muškarci, ali im je i povrće nezaobilazno.

Žene više cijene piletinu jer je mekana, ukusna, brzo se priprema. Ukoliko pričamo o pilećim grudima bez kožice, ona imaju manje zasićenih masnoća, pa je manje i celulita kod žena.

Izvor: AVaz

Facebook Comments