BiHVijesti

Vozači Zenicatransa poručili: “Deblokada može biti samo da nas odnesu”

Radnici Zenicatransa danas su poručili da će autobuska stanica u Zenici biti deblokirana samo ako ih odnesu iz nje, nakon čega će se ponovo vratiti.

Najavljivana deblokada autobuske stanice koja je trebala biti u 8 sati, po najavama gradonačelnika Fuada Kasumovića, jutros se nije dogodila. Pola sata nakon 8 sati predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan je kazao

“Jučer smo dobili informacije da bi ovdje moglo doći do dramatične situacije jer su bile najave da će doći policija, ali nema policije, da će doći zaštitarska agencija, ali nema ni njih. U svakom slučaju ko god dođe, osim policije s kojom smo spremni razgovarati, imat će problema sa nama, a pozvat ćemo i policiju da reaguje”, rekao je Sarvan.

Ponovio je da je ključna naredna sjednica Gradskog vijeća Zenice koja će biti održana 16. januara kada bi trebali biti usvojeni amandmani na prijedlog Budžeta 2020. godine za Grad Zenicu kojim bi se pomoglo ovom preduzeću.

“Do četvrtka ostajemo ovdje, a dobro građana ćemo štititi našim tijelima. Deblokada može biti samo da nas odnesu, a mi ćemo se vratiti. Sve građane i simpatizere Zenicatransa pozivamo da nam se priključe pred općinom za vrijeme sjednice da im pokažemo da se ne šaljemo. Ukoliko bude ishod usvajanja budžeta i uvrštavanja Zenicatransa mi krećemo s radom, ako se Kasumović pristupi opstruiranju te odluke mi ćemo blokirati zgradu općine”, rekao je radnik Zenicatransa Hazrudin Bilić.

U zvaničnom dopisu koji je upućen MUP-u ZDK Kasumović je policiju pozvao da s početkom u 11 sati asistira u deblokadi stanice, a za sada nije poznato šta će se dogoditi.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button