Danska došla na red da ispadne sa Europskog rukometnog prvenstva?

- Kategorija: Rukomet, Sport, Vijesti
Denmark's Mikkel Hansen jumps with the ball during the Men's EHF 2020 Handball European Championship preliminary round match between Denmark and Iceland in Malmo, Sweden on January 11, 2020. (Photo by Andreas HILLERGREN / various sources / AFP) / Sweden OUT

Nakon što je sa Europskog rukometnog prvenstva ispala Francuska, na rubu ispadanja su i aktuelni olimpijski pobjednici i svjetski prvaci Danci.

Poslije poraza u prvom kolu od Islanda (30-31), Danci su u susretu drugog kola E grupe odigrali 24-24 protiv Mađarske pa nakon dva kola imaju svega jedan bod. Island vodi sa četiri boda, dok Mađari imaju tri boda.

U drugom susretu u grupi Island je pobijedio Rusiju sa 34-23 i s dvije pobjede već je osigurao prolazak u drugi krug. U posljednjem kolu snage će odmjeriti Island i Mađarska, te Danska i Rusija.

Danci, koji su osvojili zlato na OI u Rio de Janeiru, te zlato na svjetskom prvenstvu 2019. godine, u zadnjem će kolu morati pobijediti Rusiju, a potom čekati pomoć Islanđana.

Naime, Mađarskoj treba barem bod kako bi prošla dalje, a Danska ispala. U slučaju da Island porazi Mađare, a Danci slave protiv Rusije odlučivat će razlika pogodaka između Danaca i Mađara.

Ovako izgleda tabela prije posljednjeg kola, a također sve ostale rezultate grupa možete pogledati OVDJE.

Izvor: Radio Sarajevo

Facebook Comments