Valentinovo je još malo tu: Krenite već sa pripremama i izaberite najbolji poklon

- Kategorija: Lifestyle, Porodica i ljubav, Pozitiva

Još malo pa samo što nije stigao taj čuveni dan za sve zaljubljene, Valentinovo. Iako sada možda mislite, tek je januar ima do toga još vremena, pa vjerujte da nema.

Svi znamo da vrijeme brzo prolazi, pogotovo u obavezama, da se jednostavno u čitavoj gužvi “slučajno” može zaboraviti na 14. februar. Zato je možda već vrijeme, da zabilježite taj dan na kalendaru i počnete već polako sa planiranjem najromantičnijeg dana u godini. Vaša bolja polovica bit će oduševljena što ste se sjetili, a vjerujte da ona sigurno već ima u planu to još od prošlog Valentinova.

Februar se širom svijeta smatra mjesecom ljubavi i to naravno zbog Valentinova ili Dana zaljubljenih koji se tradicionalno slavi 14. februara. 

Bez obzira na to da li smo ‘svježe’ zaljubljeni ili smo u vezi ili braku dugi niz godina, ljubav trebamo slaviti svaki dan, te se često podsjećati trenutaka koji su nas spojili s voljenim osobama. Ipak, Dan zaljubljenih je idealna prilika da tu ljubav iskažemo nekom posebnom gestom kao što je romantični bijeg u neki dosad neistraženi grad, relaksirajući vikend na moru ili jednostavno romantičnu, intimnu večeru udvoje u vlastitom domu.

Svoje idealno Valentinovo ovako možete organizovati u skladu s vremenom, obavezama i budžetom, a mi vam sa sigurnošću tvrdimo da će svaka od ovih ideja oboriti s nogu i one koji tvrde da im proslava Dana zaljubljenih nije tako bitna!

Putovanje na neku romantičnu destinaciju

Zahvaljujući jeftinim letovima i atraktivnim ponudama turističkih agencija, sada nam putovanje u Veneciju, Beč ili Budimpeštu ne iziskuje velike novčane troškove, a uspomene s jednog takvog romantičnog putovanja ostaju s nama za cijeli život!)

Romantični vikend na moru

Ako ste u stisci s vremenom ili niste na vrijeme ‘uhvatili’ neki od povoljnih letova, praznik ljubavi uvijek možete provesti i na svima omiljenom Jadranu. Sunce, morski zrak i mediteranska hrana prijaju i zimi, a ako uzmemo u obzir činjenicu da u ovo vrijeme nema turističkih gužvi, ovo putovanje se može pretvoriti u pravi mali odmor.

Romantična večera uz svijeće

Ukoliko niste planirali odmor u februaru ili nemate vremena za putovanje, Valentinovo uvijek možete provesti i svom toplom domu. Romantična večera uz svijeće nikad ne izlazi iz mode, pa čak i kad se radi o onoj koju ste sami napravili. Iznenadite voljenu osobu s najdražim jelom, napravite playlistu s vašim omiljenim pjesmama i naravno, pripremite neki originalni poklončić uz ljubavnu poruku koja će do kraja ‘rastopiti’ njihovo srce.

Facebook Comments