LifestyleSport

15 godina rada Plesnog studija Sandoval: Tuzla Dance Festival sutra u Mejdanu










Plesni studio Sandoval će u subotu, 25. marta 2017. godine u SKPC Mejdan biti domaćin međunarodnog turnira u latinoameričkim, standardnim i modernim plesovima, te takmičenju školske lige i formacija pod nazivom Tuzla Dance Festival. Ovogodišnja  manifestacija će biti organizovana u čast proslave 15 godina rada plesnog studija.

Početak takmičenja je planiran u  10.30 sati, kada će se predstaviti i za svoju medalju boriti solisti, parovi i formacije u okviru školske lige BiH. U nastavku će plesni podijum zauzeti sportski parovi iz BiH i okruženja koji posjeduju dugogodišnje plesno iskustvo i eleganciju. Moderni ples se u Tuzlu, zahvaljujući Sandovalu, vraća u punom sjaju, te će se tuzlanskoj publici predstaviti takmičari Steetdance-a, HipHop, Break Dance, Free style, Electric, Belly dance, Dance Show, Latin Show i Modernog baleta.

Za vrijeme postojanja i rada studija, svoje prve plesne korake, putovanja i takmičenja steklo i iskusilo je više hiljada članova svih generacija. Sandovalci su osvajači brojnih titula državnih prvaka, te osvajači i finalisti međunarodnih takmičenja.

“U subotu će tog dana učešće uzeti preko 700 takmičara, te Vas pozivamo da budete dio najljepšeg dvoranskog sporta na svijetu i uživate u raznovrsnom programu koji smo pripremili za Vas u saradnji sa klubovima iz Mostara, Rijeke, Splita, Sarajeva, Cazina, Bosanske Krupe, Banja Luke, Zenice, Lukavca i naravno Tuzle”, ističu organizatori.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button