Treći dan Evropskog prvenstva: Crna Gora protiv Srbije i dvije rukometne poslastice

Treći dan Evropskog prvenstva: Crna Gora protiv Srbije i dvije rukometne poslastice

Utakmicama u grupama E, C i A danas će biti nastavljeno Evropsko prvenstvo u rukometu.

I dok će se u Malmou igrati utakmice prvog kola u grupi E, u Grazu i Trondheimu na rasporedu su susreti drugog kola u grupama A i C.

Hrvatska i Bjelorusija u prvom kolu ostvarile su pobjede protiv Crne Gore, odnosno Srbije. Hrvati nisu briljirali protiv Crne Gore, ali su boljom igrom u drugom poluvremenu ipak spriječili Crnogorce da naprave iznenađenje. Bjelorusija je s druge strane sredinom drugog poluvremena došla do osjetnije prednosti protiv Srbije, zadržala je do kraja i pobjedom otvorila nastup na Euru.

Hrvatska je favorit protiv Bjelorusije, ali ne i apsolutni. Ovaj izuzetno zanimljiv duel igra se u 16:00 sati.

Srbija i Crna Gora odigrat će svoj međusobni duel. Ovo je vjerovatno i posljednja prilika za obje reprezentacije da ostanu u igri za plasman u drugi krug. Poraz bi vjerovatno značio i kraj nadanja. Srbija je igrala izuzetno lošu odbranu u prvom kolu.

Dozvolili su Bjelorusima čak 35 pogodaka. Crna Gora je s druge strane bila nešto bolja protiv Hrvatske, posebno u prvom poluvremenu. Duel Crne Gore i Srbije na rasporedu je u 18:15 sati.

Poslastice dana čekaju nas u 18:15 sati. Vjerovatno prvi favorit prvenstva reprezentacija Danske igrat će protiv Islanda, dok će se u duelu dva posljednja prvaka Evrope u grupi C sastati reprezentacije Španije i Njemačke. Španci ulaze kao blagi favoriti u susret, a obje reprezentacije u prvom kolu ostvarile su ubjedljive trijumfe protiv Latvije, odnosno Nizozemske.

Latvija i Nizozemska svoj međusobni duel u grupi C igraju u 16:00 sati, a u istom terminu na teren će Mađarska i Rusija u prvom susretu grupe E.

Izvor: Klix

Facebook Comments