LifestyleSvijetZanimljivosti i zabava

Milijarder poklanja devet miliona dolara da vidi da li novac donosi sreću ljudima

Japanski biznismen namjerava usrećiti hiljadu svojih pratitelja na Twitteru.

Pitanje čini li novac ljude sretnim je nerijetko podvrgnuto moraliziranju i ne muči samo ljude s našeg dijela planeta.

Yusaku Maezawa je japanski biznismen i odlučio je provesti jedan eksperiment kako bi utvrdio može li materijalno blagostanje donijeti sreću ljudima.

On će pokušati usrećiti hiljadu svojih pratitelja na Twitteru, a svako će dobiti po milion japanskih jena, što iznosi 9.100 američkih dolara po glavi.

Sve što potencijalni sudionici eksperimenta trebaju učiniti je podijeliti Maezawinu objavu na Twitteru. S dobijenim novcem mogu raditi šta im je volja.

Ako ste požurili na Twitter, bit ćete razočarani, jer je takmičenje zaključeno u ponoć 7. januara, ali opet je zanimljivo ovo takmičenje, i bit će zanimljivo još više kad saznamo ko ko je dobio novce, i kad se sazna odgovor na njegovo pitanje. Oko četiri miliona korisnika je već podijelilo Maezawin tweet, a sretnih hiljadu bit će izabrano putem lutrije.

Milijarder će lično obavijestiti dobitnike putem direktne poruke na Twitteru. On će ostati u kontaktu s dobitnicima lutrije, kako bi pratio promjene koje će zgoditak izazvati u njihovim životima.

Ovaj sociološki eksperiment sastojat će se iz upitnika kojim će biti otkriveno kako je novac potrošen. Maezawa poziva i stručnjake da mu se pridruže u analizi dobijenih podataka.

Njegov tvit je u jednom trenutku držao rekord najviše podijeljenog na platformi s čak 4,68 miliona podjela.

Izvor: klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button