Preminula čuvena glumica Neda Arnerić

Preminula čuvena glumica Neda Arnerić

Njezino je tijelo za stolom u blagovaonici pronašao brat. Prema prvim informacijama nema tragova nasilne smrti.

U 67. godini života napustila nas je jedna od najboljih glumica bivše Jugoslavije, Neda Arnerić.

Proslavljena srpska glumica pronađena je mrtva u svom stanu. Njezino je tijelo za stolom u blagovaonici pronašao brat.

Prema prvim informacijama na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti.

Arnerić je rođena 15.srpnja 1953. godine u Knjaževcu, a iza sebe je ostavila bogatu glumačku karijeru. Svoj prvi film „San“ scenarista i redatelja Puriše Đorđevića snimila je s trinaest godina i postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji.

Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu upisala je s 15 godina, a od 1969. do 1974. godine živjela je i radila i u inozemstvu i u Jugoslaviji, a u tom je razdoblju snimila 15 filmova. Glumila je u više od 110 filmova, uz nekoliko desetaka uloga u televizijskim serijama i kazalištu.

Glumila je s Milenom Dravić, Ljubišom Samardžićem, Mijom Aleksićem, Ljubom Tadićem i drugim glumačkim velikanima. Posebno zapaženu ulogu ostvarila je u kultnom filmu Shaft in Africa 1973. godine u kojem u kojem se pojavljuje gola.

Bila je jedna od najatraktivnijih glumica na ovim područjima. Televizijsku ulogu ostvarila je 2011. godine u hrvatskoj telenoveli ‘Pod sretnom zvijezdom’ u kojoj je igrala lik Zore Martinović.

Osim ulogama, pažnju javnosti privlačila je privatnim životom. Tri puta se udavala, a svoju istinsku sreću pronašla je u doktoru Miloradu Meštroviću s kojim je provela gotovo četiri desetljeća života. Početkom prošle godine Meštrović je preminuo, a shrvana glumica teško se nosila s njegovim gubitkom. Nedugo nakon njegove smrti bila je hospitalizirana zbog navodnog pokušaja samoubojstva.

Neda Arnerić ostavila je neizbrisiv trag u jugoslavenskom glumištu, a njezin prerani odlazak zavio je u crno brojne prijatelje i kolege koji su u nevjerici dočekali vijest o smrti ove talentirane umjetnice.

Izvor: Večernji.hr

 

Facebook Comments