Zanimljivosti i zabava

Bolesni dječak ima posljednju želju: “Pokopajte me do majke”













Ova priča, na koju niko ne može ostati ravnodušan, je u kratkom vremenu obišla svijet. Svi žele pomoći malom Filipu, ali doktori tvrde da mu spasa nema…

Filip Kwasny (7) je smrtno bolesni dječak koji svoje posljednje dane provodi u bolnici u Engleskoj. Od svoje druge godine Filip se bori s raznim bolestima, a nedavno se rak potpuno proširio i preuzeo njegovo malo tijelo. Filip sad tvrdi da želi samo jedno – da bude pokopan kraj svoje majke u Poljskoj kako bi se ona na nebu mogla brinuti za njega, prenosi “24sata“…

Ova priča, na koju niko ne može ostati ravnodušan, je u kratkom vremenu obišla svijet. Svi žele pomoći malom Filipu, ali doktori tvrde da mu nakon mukotrpnih terapija i operacija, spasa nema.

Trenutno se brinu za njega u bolnici i osiguravaju da ga, ove njegove posljednje dane na zemlji, što manje boli i da dobije sve što poželi. A on je poželio samo jedno – da bude opet sa svojom mamom. Filip živi u londonskoj bolnici otkad mu je dijagnosticirana leukemija u septembru prošle godine. Nijedna terapije nije pokazalo nimalo pomaka, a rak se proširio na cijelo tijelo.

Njegov otac, Piotr Kwansy (40) je skupio potreban novac kako bi sinu ispunio želju.

“On kaže da sam ja njegov anđeo ovdje, a da je mama anđeo na nebu. Ne znam koliko se on sjeća svoje majke jer je bio jako malen kad je preminula, ali bili smo na grobu, pričao je s njom. Ovo je jako stresno i grozno vrijeme za našu porodicu. Nisam nikada pomislio da ću morati pokopati svoje dijete. Trebalo bi biti obrnuto”, priča neutješni otac.

“Doktori ne znaju koliko mu je ostalo. Njegova majka Agnieszka je umrla od raka 2011. godine. Pokopana je u selu Wadowice u Poljskoj. Tamo smo se i vjenčali. Filip se nada da će joj se tamo pridružiti”, priča otac koji je i sam bolestan. Boluje od dijabetesa, ima visok tlak i probleme s kičmom.

“Najgore od svega je što mu ne mogu pomoći. Ne postoji ništa što mogu učiniti. Mogu samo biti tu za njega. Ne znamo koliko mu je još ostalo”, dodao je otac.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button