LifestyleSvijet

Justin Bieber već duže vrijeme boluje od Lajmske bolesti

Obožavaoci Justina Biebera već duže vrijeme su upoznati sa njegovom borbom sa mentalnim zdravljem, ali izgleda da sada još jedna bolest uzima danak.

Dokumentarna serija Justin Bieber: Seasons, čija premijera se očekuje uskoro, otkriva da već neko vrijeme boluje od Lajmske bolesti – zarazna bolest koju šire krpelji.

Bieber i njegova porodica pričaju o simptomima koje je imao tokom 2019. godine, prije nego što su doktori dijagnostifikovali bolest. Dijagnoza nije bila poznata do kraja prošle godine, a do tada je primao razne terapije koje su samo pogoršale simptome bolesti.

Najčešći simptomi Lajmske bolesti u početnoj fazi uključuju, groznicu, glavobolju, umor i osip na koži. Bolest se obično može izlječiti nakon nekoliko sedmica tretmana antibioticima. Međutim, ako se ne tretira, simptomi mogu da se razviju u paralizu lica, nepravilne otkucaje srca, bolove u živcima, pa čak i upalu mozga i kičmene moždine.

Samo prošle godine, pjevačica Avril Lavigne je priznala soptsvenu borbu sa bolešću, zbog koje je bila prikovana za krevet dvije godine, objašnjavajući da je to bilo razlog njene četverogodšnje pauze. Zvijezda kantri muzike Shania Twain morala je da se podvrgne invazivnim operacijama kako bi tretirala štetne efekte disfonije koju je izazvala Lajmska bolest od koje je bolovala.

Tokom 2019. godine Justin Bieber je često otvoreno pričao obožavaocima o svojoj borbi i tretmanima za probleme sa mentalnim zdravljem, što je bio razlog za njegovu četverogodišnju pauzu.

U februraru 2019. godine izvor blizak pjevaču je rekao medijima da pjevač prolazi kroz težak period, ali da je potražio pomoć i da prima terapiju kako bi što prije ozdravio.

“Justin izgleda veoma umorno i teško mu je,” rekao je izvor, dodajući da pjevačevi problemi nisu povezani sa njegovim tada svježim brakom, sa Hailey Baldwin.

Onda je u martu pjevač objavio emotivni post na Instagramu gdje je sa obožavaocima podijelio da se mnogo muči da riješi probleme. Međutim, ostao je optimističan i uvjeravao je obožavaoce da će se brzo oporaviti.

Malo prije nove godine, izgledalo je kao da se pop zvijezda oporavila najavio je nove projekte, uključujući dolazeći novi album i dokumetarnu seriju.

31.12 na društvenim mrežama je podijelio najavu za dokumentarnu seriju Justin Bieber: Seasons,koja prikazuje intervjue sa različitim osobama iz pjevačevog života, uključujući samog Biebera i Hailey Baldwin. Na snimku se spominje pjevačevo dugo odsustvo.

“Kao ljudi prolazimo kroz dobre i loše stvari u životu, tolko dobrih sezona ali i loših, ponekad želimo da odustanemo”

“On je bio na veoma dugoj pauzi u toku koje je pronašao ženu svog žvota, rastao je i sada je ponovo spreman da se izrazi kroz muziku, rekao je Braun.“Niko u istoriji čovječanstva nije toliko odrastao kao Justin Bieber”.

Pogledajte trailer za njegovu dokumentarnu seriju, Justin Bieber: Seasons.

Izvor: Ultra.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button