Zanimljivosti i zabava

SAMO KOD NAS: HAMID SE OKUPAO U LEDENOJ RIJECI BOSNI: SRCE MI KUCA KAO KOD MOMKA
Zeničanin Hamid Begovac danas se tradicionalno okupao u rijeci Bosni u Zenici te tako nastavio raditi ono što je obećao sebi i svojim prijateljima.

Iako je termometar pokazivao temperaturu par stepeni ispod nule, Begovac je danas došao na obalu rijeke Bosne gdje je uz prisustvo prijatelja i brata, kao i medija, ušao u rijeku Bosnu i zaplivao.

U izjavi je kazao kako niko od njegove rodbine ne dolazi već godinama na njegovo tradicionalno kupanje iz bojazni po njegovom zdravlju.

Klix
  • Ja sam dobro, tlak mi je odličan, šećer u granicama normalnog, masnoće također. Nalaze srca kada radim kažu da još uvijek kuca kao kod momka tako da se ni sam ne bojim da će se nešto dogoditi. Međutim, moji se boje i nikada nisu ovdje –  kazao je Begovac.

Dodao je kako pripreme traju čitavu godinu te da u vrijeme zime kada ima snijega ne propušta priliku da se okupa u snijegu, planinskoj rijeci, potoku… Iza sebe ima više desetina operacija, lomove ruku i nogu, donor je organa, a krv je donirao čak 51 put.

  • Ja sam ovo davno počeo na Plavoj vodi u Travniku još kao 14-godišnjak i od tada nakon Nove godine se okupam u rijeci, a ne izostavljam ni proljetno kupanje u sklopu Ćimburijade. Radit ću ovo dok me zdravlje služi, žao mi je što nema snijega ove godine, ali eto ima mraza i temperatura je u minusu –  zaključio je naš sagovornik.

Begovac se prije kupanja “oslobodio” komadom leda kojeg je pronašao uz obalu Bosne, a nakon nekoliko desetina metara hodanja u hladnoj vodi zaplivao je te uspješno izašao na obalu. Njegov poduvat aplauzom kao i svake godine nagradili su prijatelji i brat.

Izvor: Hayat.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button