McGregor ponovo provocirao Nurmagomedova

McGregor ponovo provocirao Nurmagomedova

Ilustracija

Bivši dvostruki UFC-ov prvak Conor McGregor bori se 18. januara u Las Vegasu protiv Donalda Cerronea, ali jednim okom gleda na Habiba Nurmagomedova te je već sad započeo s provokacijama kako bi privukao pažnju neporaženog Dagestanca.

“Habib drhti. Taj čovjek drhti. On ne želi taj meč. Ne želi ga. Jednostavno mogu nanjušiti sra*je. On je prestrašen i to je to. Međutim, svi ostali žele to. Želi to i šef, Dana White želi taj meč, svi smo za to. Stoga, on može bježati, ali se ne može sakriti. Veselim se tome”, rekao je McGregor u razgovoru za Mac Life.

Slavnog Irca smo posljednji put u oktagonu gledali upravo protiv Nurmagomedova, u borbi koja je završila u četvrtoj rundi pobjedom aktuelnog prvaka.

“Ja sam osvojio prvu rudnu po mom mišljenju. On je bio u boljoj poziciji u parteru, ali ja sam vodio u razmjenama. Šta je to on učinio u prvoj rundi? U drugoj sam imao mlitav pristup. On je samo trčkarao okolo, a onda me sretno uhvatio onim udarcem i imao jednu sjajnu rundu. A šta se dogodilo nakon toga? Ja sam osvojio treću rundu. Čak kad pogledate uvodne razmjene u četvrtoj rundi… Pobjeđivao sam i u njoj sve dok nismo završili na podu”, analizirao je McGregor.

Inače, McGregor bi, prema riječima Dane Whitea, u slučaju pobjede nad Cerroneom trebao biti idući za uspješnijeg iz meča Habiba i Tonyja Fergusona.

Izvor: Klix

Facebook Comments