BiHTuzlaU fokusuZanimljivosti i zabava

Spektakl na Trgu slobode: Doček Nove 2020.godine uz Van Gogh i vatromet

Doček Nove godine protekao je u lijepoj atmosferi bez bilo kakvih incidenata i uz poruke ljubavi i suživota.

Preko 10.000 posjetitelja večeras je na Trgu slobode u Tuzli dočekalo novu, 2020. godinu.

Građane Tuzle i brojne goste u je u novu godinu uvela rok grupa Van Gogh uz spektakularan višeminutni vatromet koji je uslijedio nakon što su se poklopile kazaljke na satu.

Možda će Vas zanimati i:

Tradicionalnim odbrojavanjem posljednjih sekundi dočekana je nova, 2020. godina, a nebo iznad Tuzle tačno u ponoć je obasjao višeminutni spektakularni vatromet.

‘Volite se‘ kazao je Zvonimir Đukić – Đule koji je građane Tuzle u Novu godinu uveo sa hitom ‘Neko te ima‘. Prije nastupa grupe Van Gogh atmosferu je zagrijala pop-rock grupa Divan iz Tuzle.

A, nakon ponoći na binu je izašao i Al Dino koji je svojim pjesmama upotpunio odličnu atmosferu na Trgu slobode u Tuzli.

Spektakl na prepunom Trgu slobode prošao je bez incidenata, a za sigurnost građana bili su zduženi tuzlanski policajci, inspektori, zaštitari zaštitarskih agencija, kao i pripadnici SHMP Doma zdravlja Tuzla te vatrogasci.

Također je pohvalna i činjenica da su je upotreba petardi i pirotehničkih sredstava bila na zanemarivom nivou u odnosu prethodne godine.

Organizatori, Grad Tuzla i Turistička zajednica prezadovoljni su dočekom i posjetom ljudi. Istaknuli su kako Tuzla na taj način pokazuje da postaje jedno od glavnih turističkih središta u Bosni i Hercegovini.

Pred Tuzlom su u 2020.godini brojne poslovne investicije i izgradnje velikih objekata, najavio je gradonačelnik tog grada Jasmin Imamović. 

Izvor: Tuzlanski.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button