Lifestyle

Romantični filmovi koji će vam spasiti vezu
Romantični filmovi su bolji za poboljšanje odnosa sa vašim partnerom, nego bilo kakva terapija za parove.

Gledanje filma možda se ne čini kao učinkovito sredstvo za poboljšanje vašeg odnosa s partnerom, ali jest. Ako vam trenutno nedostaje inspiracije, motivacije ili nade, gledanje filma nije loš način da započnete s vraćanjem razigranosti i povezanosti u vašu vezu.

Naučnici su uradili istraživanje na mladencima koji su samo gledali romantične filmove, i u prve 3 godine smanjena je stopa razvoda više od polovice, s 24% na 11%.

Učinkovitija i nogo zabavna metoda. Stoga zavalite se na kauč, uzmite grickalice i upalite televizor.

1.Beskrajni dan

Philu Connorsu (Bill Murray), koji proživljava stalno isti dan. Ima vječnost da osvoji ženu svojih snova – i provodi čitavo vrijeme pokušavajući. Nakon što je osvoji (spoilers) Phil ponovo postaje smrtnik.

2.Casablanca

Romantična drama koja je radnjom smještena u marokanski grad pod višijskom kontrolom Casablancu tijekom Drugog svjetskog rata, a fokusira se na sukob između, prema riječima jednog od junaka, ljubavi i vrline: on mora odabrati između ljubavi za ženu i onog što je ispravno, pomaganja njoj i njenom mužu vođi Pokreta otpora da pobjegnu iz Casablance kako bi mogli nastaviti borbu protiv nacista.

3. Vječni sjaj nepobjedivog uma

Oscarom nagrađeni film donosi priču o paru koji je odlučio izbrisati svoju vezu iz pamćenja. No kroz proces gubitka sjećanja shvaćaju što zapravo gube.

4. U dobru i u zlu

Pat Solatano (Bradley Cooper) je izgubio sve , kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver) , ali nezadovoljan time odlučiti učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakompliciraju. Ona mu odluči pomoći da vrati svoj stari život ako on zauzvrat pomogne njoj. Međutim, sve će se promijeniti kada sudbina upetlja svoje prste…

5. Adam's Rib

Protagonisti, čije likove tumače Spencer Tracy i Katharine Hepburn su Adam i Amanda Bonner, bračni par advokata, koji se prilikom suđenja supruzi (čiji lik tumači Judy Holliday) koja je u nastupu ljubomore pištoljem ranila muža nađu na suprotnim stranama – Adam kao zastupnik optužbe, a Amanda kao zastupnik obrane. Radnja prikazuje kako njihov profesionalni sukob u sudnici počinje uticati na njihov bračni život.

 

Back to top button