Lifestyle

Dnevne navike koje će vam pomoć da u čas posla dođete do ravnog trbuha
Promijenite ove stvari i više nećete imati problema s osjećajem nadutosti.

Pazite s alkoholom – svi povezujemo pivu s napuhivanjem (pivski trbuh), ali zapravo vas sva alkoholna pića mogu napuhnuti.

Preskočite sportske napitke – ako se ne bavite sportom profesionalno, ova pića sadrže previše umjetnih zaslađivača, natrija i ostalih soli da biste imali koristi od toga.

Nisu vjetrovi samo od graha – kalj, karfiol i brokula imaju isti učinak na vaš probavni sustav.

 Izbacite prerađenu soju – kemijski je slična estrogenu i uzrokuje napuhavanje i debljanje.

Smanjite unos kofeina – iako je poznati diuretik, jedna od posljedica konzumacije puno kofeina je dehidracija, zbog koje se možete napuhnuti – moramo vas razočarati, ali što manje kofeina, to bolje.

Poštujte ritam svoga tijela – vaš probavni sustav ima svoj ritam – aktivniji je danju, a sporiji noću – zato ako kasno pojedete velik ili zasitan obrok, nikako mu ne činite uslugu.

Unosite vlakna na ispavan način – dijeta bogata vlaknima je dobra, to svi znamo, no ni s tim ne treba pretjerivati – hranu bogatu vlaknima jedite ujutro, popijte puno vode uz obrok i krećite se poslije.

Ograničite količine mesa koje jedete – osim što ga je najteže razgraditi, antibiotici koji se daju životinjama, mogu vas također napuhnuti.

Prestanite pušiti – pušenje vas napuhuje na čak tri različita načina – povećava vaš unos zraka (doslovno), toksini iz cigareta mogu uzrokovati upalu u vašim crijevima, od koje se napuhuju, a i pušenje ubija “dobre” bakterije u vašem probavnom sustavu koje vam pomažu brže razgraditi hranu.

Izvor: Cosmopolitan.hr

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button