BiH

Skijališta na Bjelašnici radit će prvog dana nove godineZa praznike, odnosno 1. januara 2020. godine Ski centar će krenuti sa radom od devet do 16 sati.

Na Bjelašnici je u utorak ujutru u osam sati izmjereno minus deset stepeni Celzijusa, a visina snijega iznosi 27 centimetara uz odličnu vidljivost, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog jakog vjetra koji je otpuhao snijeg i nedostatka bijelog prekrivača, od Heliodroma do Međustanice u utorak šestosjed neće raditi, objavili su iz Javnog preduzeća ZOI ‘84.

Dodaju da su u ponedjeljak imali jako dobru posjećenost, kako u jutarnjim terminima tako i na noćnom skijanju. U utorak će u funkciji biti liftovi BX i K1 do 15 sati.

Možda će Vas zanimati i:

Na Igmanu je u utorak ujutru bilo minus devet stepeni, a visina utabanog snijega je oko 20 centimetara. Tokom dana u funkciji će biti dva baby lifta i tubing. Radno vrijeme Ski centra Igman je do 15 sati.

Za praznike, odnosno 1. januara 2020. godine Ski centar će krenuti sa radom od devet do 16 sati.

U saradnji sa GRAS-om svaki dan od januara autobus će saobraćati iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom u devet sati iz ulice Franje Račkog, a povratak je u 15.30 sa Bjelašnice. Nakon školskog raspusta linije će do 1. aprila 2020. godine saobraćati subotom i nedjeljom.

U saradnji sa Centrotransom u januaru autobus vozi iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom ispred Vijećnice u 8.30 i povratkom u 16 sati. Nakon raspusta do 1. aprila 2020. godine autobus će voziti u danima vikenda, zaključili su iz ZOI-a.

Izvor:Fokus.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button