Zanimljivosti i zabava

Od opasnog stabla stvorila je pravu malu idiličnu biblioteku(VIDEO)













Nakon nekoliko različitih dizajna za Little Free Library, ova se ljubiteljica knjiga napokon odlučila za dizajn kućice s krovom u koju je ugradila nekoliko polica za knjige, a napravila je i vanjske kamene stepenice.

Sharalee Armitage Howard bila je neutješna kad je shvatila da mora posjeći stablo staro 110 godina koje je 20 godina stajalo ispred njenog doma u Idahu. Godinama je stablo propadalo i trulilo, a kad mu je grana pala na automobil njezinog sina i napravila veliku štetu, znala je da ga mora srušiti prije nego što se samo sruši u oluji i nekog povrijedi. No smislila je plan kako mu dati novu svrhu.

– Mislila sam kako bi bilo dobro da zadržim jedan dio i pretvorim ga u jednu od malih besplatnih knjižnica koja bi bila u skladu s kućom – rekla je Armitage.

Inače, prema Washington Postu, pokret Little Free Library osnovao je 2009. godine Todd H. Bol s ciljem promicanja pismenosti zajednice i sa samo jednim pravilom: da svatko i vrati knjigu koju posudi. Prvu je knjižnicu Bol napravio u rodnom Wisconsinu, a danas je takvih malih knjižnica registrirano preko 90 tisuća i proširile su se i van granica SAD-a, na ukupno 90 zemalja po cijelome svijetu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2014935271927541&set=a.138628742891546&type=3

Armitage je na Pinterestu dobila ideju za dizajn biblioteke nakon čega je unajmila tvrtku kojoj je vjerovala da će stablo pažljivo srušiti. Trebalo im je više od dva dana da sruše dio po dio, a zadnji su dio prema njezinim uputama posebno pazili da bude čitav za njen plan. Nakon nekoliko različitih dizajna za Little Free Library, ljubiteljica se knjiga napokon odlučila za dizajn kućice s krovom. Nakon što je izdubila unutrašnjost drva, unutra je ugradila nekoliko polica za knjige, a napravila je i kamene stepenice koje vode do knjižnice.

Pogledajte video:

Izvor:24sata.hr

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button