Vijesti

Pucnjava u Podgorici: Policija uklonila barikade, demonstranti koristili kamenje

Ne smiruju se tenzije u Crnoj Gori nakon što je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovjesti koji je izazvao velike proteste predstavnika Srpske pravoslavne scrkbe i prosrpskih opozicionih partija.

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovjesti, opozicija traži referendum.

“Građani su večeras blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, kamenovali policijsku patrolu koja se nalazila u blizini, a nakon dolaska Interventne jedinice nastavili su kamenovanje, kojom prilikom je jedan policijski službenik povrijeđen u predjelu glave, dok su trojica policajaca zadobila povrede u predjelu tijela”, saopćila je Uprava policije Crne Gore.

“Policijska patrola je večeras oko 19 sati primijetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo”, navodi se u saopćenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Grupa građana je, kako se navodi, blokirala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na mjesta događaja odmah je upućena Interventna jedinica policije.

“Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji, okupljeni građani su kamenovali službenike Interventne jedinice, kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbjednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći”, stoji u saopćenju.

Zbog blokade puta Hitna pomoć nije uspjela da dođe do povrijeđenog policajca, koga je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin koji mu je i ukazao pomoć, a kome se crnogorska policija u saopćenju zahvalila.

Osim Živkovića, navodi se, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake tjelesne povrede.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno.

“U toku su dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju lica”, kaže se u saopćenju.

Uprava policije Crne Gore ukazuje na činjenicu da pozivi verskih velikodostojnika “dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrijeđivanja policijskih službenika” i upozorava da će za ovakve buduće incidente smatrati da su “odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike”.

Izvor: Radio SarajevoKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button