Lifestyle

Gladni ste nakon obilnog ručka? Evo zašto

I dalje ste gladni iako ste upravo ručali? Evo zašto…

Znate onaj osjećaj kada pojedete ručak, ali ste svejedno gladni pa po kući tražite neke grickalice ili nešto slatko. Pa postoje razni razlozi zašto vam se to događa, a mi vam ih donosimo.

Vaš tanjur možda nije bio dobro balansiran i nekih namirnica ste pojeli premalo, kao što su proteini ili žitarice, te se vaš mozak pita što ćete dalje jesti da bi zadovoljili potrebnu količinu svih namirnica.

Još jedan razlog je jedenje hrane koja se brzo probavi, a to su uglavnom ugljikohidrati, to jest kruh, tijeto od pizze, tjestenina i slično. Kako biste spriječili ovaj problem, dodajte namirnice kojima treba duže da se probave, na primjer povrće i proteine.

A proteini su i inače važni jer ako ih konzumirate premalo, brzo ćete ponovno biti gladni i jesti više. Oni povisuju razinu hormona i smanjuju glad te su jako korisni u redovitoj prehrani. No, najvažnije kod jela je da usput i pijete, a pogotovo vodu. Dokazano je da nedostatak vode i dehadracija ima iste učinke kao i glad. Stoga, što manje vode pijete, više ćete biti gladni.

Svi znamo glavan razlog gladi nakon ručka, a to su kolači i slastice. Jednom kada ugledate što vas čeka nakon ručka, nećete moći odoljeti i razmišljati ćete samo o tome. Na kraju, svi imamo želju za slatkim pa se i vi slobodno počastite.

Izvor: Vecernji.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button