Vučić predstavio investicioni program “Srbija 2025”, vrijedan 100 miliona eura

Vučić predstavio investicioni program “Srbija 2025”, vrijedan 100 miliona eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na predstavljanju investicionog plana u narednih pet godina da je Srbija izdvojila dodatnih 100 miliona eura za projekte saradnje sa Republikom Srpskom.

“Naša je obaveza da zbog nešto lakše situacije i mnogo većeg nivoa investicija koje imamo pomognemo RS u različitim vidovima povezivanja sa maticom, pritome nikada ne ugrožavajući teritorijalni integritet BiH”, rekao je Vučić predstavljajući investicioni program “Srbija 2025”.

Vučić je najavio da će prosječna plata u Srbiji na kraju 2025. godine biti 900 eura, a prosječna penzija 430 do 440 eura.

On je istakao da je prvi cilj plana “Srbija 2025” da se drastično smanji proporcija odlaska mladih iz zemlje u šta će biti uloženo 700 miliona eura.

“To je borba za mlade bračne parove da lakše steknu krov nad glavom, da ranije počnu da rade, ranije dobiju djecu da ne bismo gubili čitavu generaciju“, rekao je Vučić.

On je najavio da će biti izdvojeno i 200 miliona eura za povećanje sredstava za novorođenu djecu, subvencionisanje vrtića, biomedicinski potpomognutu oplodnju itd.

Izvor: Klix.ba

Facebook Comments