BiHVijesti

Vučić: Napali su nas i Sarajevo i DodikPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije moguće ukinuti Republiku Srpsku suprotno volji srpskog naroda i da to Srbija ne može da prihvati.

“To može da se desi ukoliko to bude volja srpskog naroda. Suprotno volji srpskog naroda da ukinete RS, Srbija ne može da prihvati”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je napomenuo da su Srbiju “napali” i Sarajevo, ali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog načina na koji je RS pomenuta u prijedlogu Strategije odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije.

“Jučer nas je za to isto napao Dodik. Oni su nas napali zato što pominjemo Republiku Srpsku, a to je naša međunarodno-pravna obaveza po Dejtonskom sporazumu, a Dodik je rekao: `A što pominjete BiH?`, ako ste razumjeli smisao njegovih riječi. Čak je rekao: `Tražit ćemo da se izbaci BiH iz toga`”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je pritom Srbija samo radila svoj posao, poštovala Dejtonski mirovni ugovor i navela da je za očuvanje Republike Srpske unutar BiH. Vučić je dodao da u Srbiji šute na uvrede koje stižu iz Sarajeva, kao i na to da je Kosovo za njih nezavisna država.

Ova njegova izjava dolazi nakon što je Miloradu Dodiku zasmetalo što u Strategiji odbrane Srbije piše da će se Srbija zalagati za RS u sastavu BiH pa je zvaničnom Beogradu poručio da se ne miješa u ova pitanja. Ostaje da se vidi da li se radi o ozbiljnim političkim razmiricama ili pak političkom blefu.

Na pitanje da li smatra da su se incidenti poput onog u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zatim onog u Crnoj Gori prelili u Srbiju, Vučić je rekao da nije teoretičar zavjere da u svemu vidi sličnost.

Izvor: Klix.ba

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button