SvijetVijesti

Engleska: Štene umrlo od srčanog udara zbog vatrometaŽena po imenu Susan Peterson otkrila je da je njihov pas umro nakon što je dobio srčani udar od šoka kada je čuo vatromet.

18-sedmična stara terijerkaa, Molly je prošle subote navečer pretrpjela ekstremne nevolje. Gospođa Paterson objavila je na Facebooku objavu da je mali psić umro u Wombwellu u Južnom Jorkširu.

Možda će Vas zanimati i:

Ona je napisala:

Zbog ogromne količine vatrometa s glasnim pucketanjem koji je sinoć odjeknuo oko Wombwella i donjeg Darfilda, izgubili smo mladog terijera od srčanog udara, jer je pretrpio ogroman strah. Molly je imala samo 18 sedmica i smrt je uzrokovana vatrometom.

Još uvijek pokušavamo shvatiti što se dogodilo. Podijelila sam peticiju koja poziva na pregled pravila vatrometa kako bi se životinje zaštitile od ozljeda i nevolja.”

Vatromet može uzrokovati ozbiljne nevolje životinjama. Oni ne trpe samo psihološki poremećaj, već i fizički kako bi se sakrili od njih.

„S ekstremnim nivoom buke i ljudima koji mogu puštati vatromet u bilo koje doba godine, onima koji brinu o životinjama teško je postaviti mjere kako bi zaštitili svoje životinje. Zato pozivam na hitan pregled propisa o vatrometu kako bi se dalje ograničila njihova upotreba, kao korak u sprečavanju nepotrebne patnje životinja.“

U videozapisu ispod možete vidjeti utjecaj vatrometa na siromašnog hrt.

I na ovom jadnom Border Collieju iz Stranraera u Škotskoj. Video ispod objavila je gospođa Karen Palmer.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button