Rođendan najboljem biciklističkom klubu u BiH: “Zmaj od Bosne” slavi 26 godina

- Kategorija: Biciklizam, BiH, Sport, Tuzla, U fokusu

Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” iz Tuzle, slavi 26 godina svog postojanja.

Nekadašnji Biciklističi klub Jedinstvo, davne 1993.godine, formiran  je Biciklistički klub Zmaj od Bosne. 

Od svog osnivanja ovaj Biciklistički klub ‘Zmaj od Bosne’, jako optimistično je mogao da predvidi dugu uspješnu budućnost koju je klub ostvario za ovih dvadeset i šest godina uspješne karijere, obilovanu medaljama i nastavit će još bolje da funkcioniše.

Kroz Klub su prošla mnoga proslavljena imena, koja su dokazala kako biciklizam ne priznaje granice i kako je ovaj sport biciklistima iznad svega.

“U ovih 26 godina smo postigli toga dosta. Mislim da od našeg nastanka da smo u ovoj državi najbolji biciklistički klub, a pogotovo u ovoj zadnjoj deceniji. Radimo dosta s mladima, postižemo dobre rezultate. U klubu imamo sve kategorije od 12 godina do 65 godina. Redovno uspijevamo da se takmičimo, zahvaljujući u zadnje vrijeme Gradu Tuzla, jer imamo njihovu veliku podršku, pa tako i od kantona. Očekujemo istu takvu podršku i od naše države u bliskoj budućnosti.”, rekao je Hajrudin Trle, trener najuspješnijeg Biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne”

Od formiranja klub je osvojio sve što se osvojiti moglo u Bosni i Hercegovini kako pojedinačno tako i ekipno. Klub je stvorio veliki broj reprezentativaca koji su časno prestavljali grad Tuzlu i državu. Klub vodi najtrofejni Bosansko i Hercegovački biciklista svih vremena Trle Hajrudin koji i danas redovo trenira i uspješno prestavlja naš klub na takmičenjima.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments