Haos u Podgorici: U parlamentu letjele flaše i čupali se mikrofoni, zastupnici završili na policiji (VIDEO)

Haos u Podgorici: U parlamentu letjele flaše i čupali se mikrofoni, zastupnici završili na policiji (VIDEO)

Crnogorski parlament usvojio jutros Zakon o slobodi vjeroispovijesti nakon teškog incidenta, kada su se zastupnici opozicije zalijetali tući one koji su glasali.

Zastupnici Demokratskog fronta tako su željeli sprječiti izglasavanje zakona. Zalijetali su se prema zastupnicima vladajuće koalicije, gađali ih flašama, čašama, čupali su im mikrofone i pokušali baciti suzavac u dvoranu.

Pljuštale su psovke i uvrede, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji osiguranja, spriječeni su veći incidenti.

Svi zastupnici DF-a su odvedeni u policiju dok su se ostali vratili u dvoranu i oko 2.30 ujutro usvojili su taj zakon.
Podsjetimo, prosrpski zastupnici u parlamentu navečer su zaprijetili nasiljem ako Vlada ne odustane od spornog zakona za koji Srpska pravoslavna crkva (SPC) tvrdi da je paravan za otimanje njezinih crkava i manastira u toj zemlji.

“Mislim da je pritisak građana svojom brojnošću, masovnošću, odlučnošću, neophodan da bi se zaustavila ova odvratna i niska politika vlade Crne Gore”, rekao je vođa prosrpskog Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Prema zakonu svi vjerski objekti koji su bili u vlasništvu crnogorske države prije gubitka neovisnosti 1918. godine, a nakon toga na odgovarajući način prešli u ruke neke vjerske zajednice, bit će prepoznati kao državna imovina.

Gepostet von Марина Јочић am Donnerstag, 26. Dezember 2019

Izvor: Dnevnik.hr

 

Facebook Comments