Tuzla

Inicijativa CAT Tuzla: Pravda za “Bradonju”
U Gradu Tuzla osvanuli su bilbordi, koji su nasmijali građane Tuzle, ali dio njih je izrevoltiran porukama na bilbordu, pa su društvene mreže u našoj državi najviše se vrtile oko kampanje, koju su, sudeći po objavi na njihovoj Facebook stranici, pokrenuli članovi/ce Džemata Kula Tuzla.

Naime, na njihovoj stranici smo saznali da su u sklopu svojih najnovijih davetskih aktivnosti postavili “džambo” bilborde na kojima poručuju da “Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć”. Ova zanimljiva kampanja, također se ogleda i u bilbordu na kojem je prikazano crveno srce i srce bez boje, pored jednog stoji naziv Svete knjige, a pored drugog muzika.

Građane je naročito nasmijala ideja da se Djed mraz predstavi kao “Bradonja”, koji odnosi “našu” djecu. Ova fotografija je osvanula na čak dva mjesta u Gradu Tuzla.

Iz CAT-a Tuzla (Citizens against terrorism) pokrenuta je inicijativaPomozi nam da Tuzla ostane multikulturalan grad po mjeri svakog mačkograđanina i mačkograđanke.”

“Kako naše mačke obožavaju Djeda mraza i odlično znaju da on ne odnosi djecu, već da ih zbližava i povezuje tokom novogodišnjih dodjela paketića, novogodišnjih praznika i zimskih radosti odlučile su da na to podsjete sve građane.”, poručuju iz CAT-a.

Objava sa CAT fejsbuk stranice glasi:

“MAČIĆI AKCIJAAAA ??
Nakon, u najmanju ruku čudnog bilborda, koji je jutros osvanuo u Tuzli – došle smo na ideju da pokrenemo online akciju #CATBradonja?

Pozivamo sve građane da se priključe akciji, tako što će na svom profilu postaviti svoju sliku sa Djedom mrazom uz hashtag #CATBradonja ??

Ovom akcijom želimo podstaći građane BiH da na svojim profilima na primjeran način pokažu šta mislimo o porukama sa bilborda.

U duhu praznika, naše mačke poklanjaju 3 novogodišnje CAT šolje za najzanimljivije fotografije ❤

Igramo se do 1.1.2020. ?

Podijeli objavu i pomozi nam u širenju pozitivne vibre u gradu

P.S. Objavu obavezno stavite na javno, ukoliko želite da vas naše mačke uvrste u učešće za najzanimljiviju fotografiju sa “Bradonjom”!

P.S. na P.S. Srećna Nova godina!”Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button