TuzlaU fokusu

Podjela novogodišnjih paketića za mališane iz UG “Mali svijet” Lukavac
Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, mališani iz UG “Mali svijet” danas su bili obradovani prigodnim paketićima.

Podjela paketića je uveličana od strane Općine Lukavac, Crvenog Križa, Olimpijskog Komiteta BiH, i od gospodina prof.dr. Damira Ahmića, velikog prijatelja i humaniste koji je dovukao pakete iz Engleske, djeca-djeci.

Priredba je po prvi put bila izvedena i održana u školi UG “Mali svijet”, ovako javnog i većeg nastupa s velikim prostornim mogućnostima. Prisustvovali su i roditelji koji su podržavali svoju djecu. U udruženju “Mali svijet” su ponosni na djecu što su učestvovali u prelijepoj božićnoj priredbi.

Ispred Olimpijskog Komiteta Bosne i Hercegovine obratio se i predsjednik Izet Rađo.

“Olimpijski komitet kao društveno odgovorna sportska organizacija, svake godine želi da obraduje mališane u Bosni i Hercegovini. Ove godine smo odlučili da to bude Brčko, Tuzla, Mostar, i da napravimo radost za mališane i da promovišemo davanje, radost i prisutnost među njima. Ovo danas što smo posjetili je izvanredno. Ljudi ovdje rade odličan posao i mnogo je lijepe energije.

Udruženje “Mali svijet” iz Lukavca je jedan od samo tri centra u Bosni i Hercegovini koji su se specijalizovali za rad sa djecom sa autizmom i njihovim roditeljima. Ovo Udruženje već osam godina predano radi sa djecom sa područja općina Tuzla, Doboj, Lukavac, Živinice, Gračanica, Gradačac, Srebrenik, Kalesija, Banovići i Sapna, ali i cijele Bosne i Hercegovine, kako bi se njima i njihovim porodicama pružila potrebna podrška.

Njihova osnovna uloga je rad na socijalizaciji djece i razvijanju njihovih komunikacijiskih sposobnosti. UG “Mali Svijet” iz Lukavca broji preko 80 članova.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button