Svijet

Sasvim slučajno našao sebe na sajtu za nestalu djecu i saznao mračnu tajnu staru 30 godinaSteve Carter je bio čovjek koji se stalno pitao koja je zapravo prava istina o njegovoj prošlosti. Kada je jednom prilikom surfao na Internetu, šokirao se jer je odjednom vidio svoju staru fotografiju na stranici za nestalu i traženu djecu.

Steve, koji je inače prodavac, još kao mali je saznao da je usvojen iz sirotišta na Havajima kada je samo imao 4 godine, ali zato nikad nije znao zašto je uopšte završio u sirotištu i šta se zapravo desilo s njegovim biološkim roditeljima.

Kako je kroz godine odrastao, tako je naravno rasla i njegova želja da detaljnije sazna nešto više o sebi, pa je tako 2011. godine pokrenuo vlastitu istragu. U svemu tome ga je inspirisala priča o djevojčici Katherine White, koja je bila oteta kad je bila beba, i tek nakon punih deset godina je otkrila ko su joj zapravo pravi roditelji jer je i ona također saznala pravu istinu kad je na mjestu nestale djece pronašla sliku bebe koja dosta nalikuje njoj, pa je Steve odlučio uraditi sličnu stvar.

Imao je 34 godine kada je jednog dana na Internetu pronašao fotografiju nestalog dječaka na Havajima i onda sliku kako bi to dijete danas trebalo izgledati. Steve je tada jednostavno prepoznao sebe.

Novinarima je priznao da se najprije ljutio jer 30 godina nije znao pravu istinu i da je prvo što je rekao kad je vidio fotografiju bilo “Jao, to sam ja”. Kontaktirao je tada određene ljude i policiju, dao im svoj DNK uzorak i na kraju saznao da je njegovo pravo ime zapravo Moriarty Barnes iz Marxa Paname koji je nestao prije tačno 30 godina. Saznao je da ga je majka zapravo ukrala dok je bio beba.

 Izvor: pozitivmedia.info


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button