Crna hronika

Mještani Orahovice u strahu: Presuđeni silovatelj naoružan u šumi, prijeti komšijama…













Mještani Orahovice kod Zenice u strahu su zbog komšije Emsada Valentića (45), inače presuđenog zbog silovanja svoje maloljetne kćerke koje je počinio u avgustu 2007. godine, koji se, tvrde, nalazi naoružan u šumi.

Bahato ponašanje

Kako nam pričaju, otkako je Valentić izašao iz zatvora, imaju probleme sa njim. Bahato ponašanje, napadi, pokušaji fizičkog obračuna, njihova su svakodnevnica.

⁃ Prije neki dan nasrnuo je na čovjeka nožem. Sreća, sve se dobro završilo. Baca kamenje na tuđe kuće, jučer je palio sijeno ljudima. Iz dana u dan sve je gora situacija – priča nam zabrinuti mještanin (identitet poznat redakciji).

Cijeli slučaj mještani suprijavili policiji, a nakon što su stigli u Orahovicu, Valentić je, tvrdi naš sagovornik, bacio kamen u pravcu policije, a potom naoružan pobjegao u šumu.

⁃ Od tada mu se gubi svaki trag. Policija ga traži, međutim, negdje se krije u šumi. Niko ne zna gdje je, svi smo u strahu da večeras nešto ne napravi u gluha doba noći – govori naš sagovornik.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice MUP-a ZDK, policija je intervenirala zbog upućivanja prijetnje.

⁃ Nije bilo fizičkog napada. Mi ne raspolažemo informacijama da je naoružan – kaže Alić.

Podsjetimo, Valentić je 7. avgusta 2007. godine na livadi kod porodične kuće u rodnom selu silovao maloljetnu kćerku.

Otac silovatelj

Nejaku djevojčicu je oko ponoći podigao iz kreveta i izveo van, gdje je sa njom ostao oko tri sata. Dvanaestogodišnjakinja je doživjela teške fizičke i psihičke traume, a nedugo nakon monstruoznog događaja, otac silovatelj je uhapšen i smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Zenici. Djevojčica se s majkom odselila iz Orahovce.

Kuća Emsada Valentića u Orahovici

Kuća Emsada Valentića u Orahovici – Foto: (Avaz)

Zapuštena kuća u kojoj živi

Osim što im prijeti i ugrožava sigurnost, mještani tvrde da se iz Valentićeve kuće osjeti nepodnošljiv miris. 

– On je neuredan, kuća mu je, također, neuredna. Osjeti se neugodan smrad, od kojeg se ne može ostati. Radi šta i kako hoće – govore mještani.

Izvor: Dnevni avaz


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button