LifestyleU fokusu

Nije uspjela pronaći posao, pa odlučila pokrenuti vlastiti biznis: Nejla Ramović i Grafički studio Dizajner nižu uspjehe

U vrijeme kada većina mladih napušta Bosnu i Hercegovinu jer su u potrazi za boljim mogućnostima zaposlenja i u potrazi za boljim životom, još uvijek imamo one koji se odlučuju da ostanu i da urade sve u njihovoj moći da to postignu, u svojoj domovini.

Jedan od takvih primjera je i Nejla Ramović, djevojka koja je prije dvije godine odlučila da pokrene vlastiti biznis u sektoru kojim se bavila prethodnih osam godina. Prethodno je radila kao freelancer na poljima grafičkog i web dizajna, kao i marketinga.

Nakon nemogućnosti da pronađe posao u nekoj od postojećih kompanija odlučila je da sama kreira svoju budućnost, te je tako nastala mala obrtnička firma pod nazivom Dizajner, koja svojim klijentima pruža kompletan set usluga iz oblasti u kojima Nejla ima iskustva. Klijenti su joj kompanije koje imaju višegodišnju tradiciju poslovanja, kao što je kompanija VELUX, ali i ljudi koji joj se obrate samo sa idejom, pa se zajedničkim snagama potrude da tu ideju pretoče u realnost i kreiraju prepoznatljiv vizuelni identitet, od kojeg sve počinje.

U proteklom periodu radila je na različitim projektima kao što su potkrovlje.ba, Via Dinarica, Trans Dinarica, ali i manifestacijama kao što je Mostar Film Festival. Pored toga ima uspješnu saradnju i sa turističkim agencijama Ventura Travel, Green Visions, CoolTour,  salonom namještaja Divan, kompanijom M Rasvjeta, Goethe Institutom u Sarajevu i mnogim drugima.

Za naš portal još je istakla kako nije uvijek jednostavno, ali voli svoj posao, voli to što radi, voli raditi sa različitim ljudima i ne razmišlja o odlasku iz svoje domovine. Njene radove možete pogledati na web stranici dizajnr.com ili je možete pronaći na društvenim mrežama Facebook i Instagram.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button