Arhiva

Gepard vidio fotografa kako spava pod drvetom, pa mu se odlučio pridružiti

Svi smo fascinirani fotografijama divljih životinja, a svaka jedina prilika da zavirimo u njihovo kraljevstvo više je nego dobrodošla.

Budući da se mogu slobodno lutati nevjerojatnim krajolicima, ove spektakularne životinje još više oduševljavaju ljude. Spontane su, borbene i živahne. Divljina je često simbol pametnosti, okretnosti, snage, ljepote i milosti.

Može li fotograf zatražiti više?

Dolph Volker radi kao volonter u Cheetah Experience u Južnoj Africi. Neprofitna je kuća ugroženih životinjskih vrsta, uključujući geparde, leoparde, lavove, servale, karakale, afričke divlje mačke, vukove, meerkate i sibirskog tigra.

Nakon što mu je voljeni pas umro u naručju, ovaj fotograf divljih životinja i zoolog preplavio see osjećajima duboke tuge. Događaj mu je potpuno promijenio život, a on je odlučio dati sve od sebe kako bi se borio za prava životinja i podigao svijest o ugroženim vrstama.

Dane odmora  je iskoristio za volontiranje u Cheetah Experienceu.

Gepardi mogu biti vrlo sramežljivi, pa on mjesecima radi kako bi stekao njihovo povjerenje. Međutim, njegov predan rad na kraju se isplatio.

Umoran nakon dugog sunčanog dana, Dolph je odlučio drijemati ispod stabla. Tada ga je vidio gepard po imenu Eden, prišao mu, njušio ga i odlučio odspavati s njim.

Kad je Dolph otvorio oči, bio je bez riječi!

Ipak, ovo je bio samo početak jednog velikog prijateljstva, a Eden vidi kako Dolph pripada svojoj vrsti. Ona ga grli, gricka ga, proviruje i privija se uz njega.

Dolph većinu svog vremena provodi u društvu geparda, a poznat je čak i pod nazivom “Šaptač geparda.”

Obavezno pogledajte video u nastavku kako biste saznali više o ovom simpatičnom prijateljstvu. Bit ćete fascinirani posebnom vezom između ovo dvoje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button