Tehnologija

Zapalio cigaretu tokom vožnje, pa raznio automobil (FOTO)Pušenje u automobilu napravilo je veliki problem vozaču koji je prije paljenja cigarete upotrijebio sprej za osvježavanje zraka. Tako je izazvao eksploziju koja je potpuno uništila automobil i ugrozila njegov život.

Incident se dogodio pred očima brojnih prolaznika u prometnoj ulici engleskog grada Halifaxa. Lokalni mediji prenose kako je eksplozija uništila automobil. Stakla su popucala, a oštećenja su primjetna i na vratima, odnosno prtljažniku.

“Sjedio sam u obližnjem baru kada je auto eksplodirao”, napisao je jedan korisnik Twittera.

Možda će Vas zanimati i:


Britanski Mirror prenosi da je vozač, na svu sreću, iz automobila izašao s manjim povredama. U izvještaju policije navodi se kako je vozač najprije osvježivačem zraka poprskao unutrašnjost automobila, a potom zapalio cigaretu koja je izazvala eksploziju boce.

Ubrzo je s manjim povredama napustio vozilo, a pomoć mu je ukazana na mjestu nesreće. Ulica u kojoj se dogodio incident bila je blokirana zbog uviđaja.

“Automobil je doslovno eksplodirao ispred mog stana. Cijela se zgrada zatresla, a prozori su podrhtavali”, opisao je eksploziju jedan stanovnik Halifaxa.

Britanska policija je poslije ovog događaja upozorila vozače o mogućim opasnostima upotrebe osvježivača zraka, odnosno hemijske reakcije koja se događa kada aerosoli iz spreja dođu u kontakt s otvorenim plamenom.

Izvor: Index.hr


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button