Oftalmološka poliklinika dr. Balog: U samo pola sata skidaju mrenu i liječe vaše oči

- Kategorija: Istaknuto

Oftalmološka poliklinika dr. Balog nalazi se u samom središtu Osijeka u susjednoj Hrvatskoj i nudi kompletnu oftamološku uslugu: od pregleda, praćenja, dijagnostike do operativnih zahvata na oku.

Njihovi rezultati i zadovoljni pacijenti govore sami za sebe. Svjesni su da je vrijeme najcijenjenija stvar svakog čovjeka, pa su zahvaljujući sjajnoj tehnologiji i vrhunskim doktorima, skratili vrijeme i čak najzahtjevnijih operacija oka.

“Mi smo hvala Bogu koristeći tehnologiju malo i cijele procese ubrzali. Ako pričamo generalno o nekim operativnim zahvatima po pitanju estetike, to su zahvati koji se rješavaju unutar sat vremena i pacijent se nakon toga može slobodno vratiti nekim svojim aktivnostima. Možda neće biti na nekoj prašini ili na velikom vjetru, ali se načelno može vratiti svojim funkcijama.”, rekao je za Radio Kameleon dr. Slaven Balog, specijalista oftalmologije.

Estetske operacije oka, kao i operacije mrene se rade u lokalnoj anesteziji. a sjajna stvar je što se pacijent odmah nakon operacije može vratiti svojim ustaljenim aktivnostima.

“Operacije mrene su danas zapravo, ne potcjenjujući ih same kao takve, ali su zapravo rutinski zahvati koji se rješavaju ambulantno. Recimo da pacijent dođe na operaciju ujutro i nakon pola sata (10 minuta pripreme, 10 minuta operacija i 10 minuta dok se to sve, što ja kažem raspakira i pacijenta sredi, očisti i opere) pacijent može ići na kavicu u grad ili na kolače i prošetat se. Dakle, nećemo reći 100%, ali može već taj dan nastaviti raditi 99% svih svojih aktivnosti.”, pojašnjava dr. Balog.

Što se tiče najzahtjevnijih operacija kada je u pitanju hirurgija oka – operacija u stražnjem segmentu oka, mogu se pohvaliti stručnjakom  vrhunskog kalibra, prof. Kun koji je zadužen za iste.

“Njih prije svega radimo u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji, što će reći da je pacijent samo malo, ako smijem reći, “groggy”. Dakle, pacijent nije uspavan, sudjeluje, čuje sve, može odgovoriti na pitanja, ali je malo sediran. To znači da pacijent nakon operativnog zahvata na stražnjem dijelu oka, koji može trajati od 20, 30, 40 do 50 minuta, može otići do grada, sjesti, popiti kavicu, prošetat se.”, dodaje dr. Balog.

Ipak, pacijenti moraju obratiti pažnju na jednu jako bitnu stvar: ne možete doći na pregled danas i odmah tražiti operaciju. Postoji procedura koja se mora ispoštovati.

“Mora se doći na pregled, dijagnosticirati problematika, izmjeriti jačina i snaga oka i nakon takvog prvog pregleda zapravo se kod drugog našeg susreta može izvršiti operativni zahvati u svim ovim vremenskim okvirima koje sam naveo. Tako da pacijenti zaista imaju popriličnu veliku slobodu.”, zaključuje dr. Balog za Radio Kameleon.

Inače, Slaven Balog, specijalista oftalmologije predstavlja okosnicu poliklinike, iz očne hirurgije i oftalmologije vodećih hrvatskih ustanova, s posebnim obrazovanjem iz područja dijagnostike i liječenja bolesti prednjeg segmenta oka, hirurgije katarakte, alergijskih bolesti oka te sustavnih bolesti koje se manifestiraju na oku (povišeni krvni pritisak, cirkulacijske bolesti, reumatske i ostale bolesti vezivnog tkiva itd.), riješit će sve vaše probleme.

Više informacija o Oftamološkoj poliklinici dr. Balog, doktorima i pregledima možete pronaći klikom OVDJE.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments