Sam u kući je najbolji božićni film svih vremena

- Kategorija: Cooltura, Film / TV, Zabava

Božić i Nova Godina je najčudesnije doba godine, što znači da je vrijeme za bilo koju tradiciju povezanu s navedenim  vremenom.

Te tradicije u svakom se kućanstvu razlikuju. Ali sigurno je reći da će većina njih za obilježavanje praznika do kraja godine, pa i čak na početku nove, teško izbjeći gledanje božićnih filmova koje prirodaju čarobnom novogodišnjem duhu u najdivnijem dobu godine.

Jedan najčuveniji film, koji je već izašao 90-ih godina, ušao je u obaveznu božićnu tradiciju pod rubriku “must watch” u decembru. Ko ne voli Kevina? Tako je, pogodili ste, govorimo o filmu “Sam u kući”.

Kad god pomislimo na novogodišnje praznike, sigurno svima padne na pamet Kevin i njegove smicalice užasnim zlikovcima koji pljačkaju kuće za vrijeme Božića. Njegove uvijek pobjedive avanture i komičnost unese pozitivnu energiju u kuću, ono što svima treba.

Porodični film, koji nema određenog uzrasta za gledaju nego svi mogu da uživaju u njemu.

“Sam u kući” postao je previše klasik da bi ga zamijenio ijedan drugi božićni film.

Zlikovci u filmu Harry i Marv osim što su apsolutno smiješni, imaju sjajnu komičnu hemiju. Njih dvojica upadali su iz zamke u zamku koju im je Kevin priređivao. Svaki je lik imao vrlo nezaboravne trenutke i nezaboravne citate koji se i danas često citiraju.

Ako ste propustili prazničnu avanturu uz Kevina i njegovu izvedbu u “Sam u kući”, slijedi vikend, udobno se zavalite, pustite film i uživajte sa najbližima.

 

Facebook Comments