KulturaSvijetZanimljivosti i zabava

Glumac s Downovim sindromom osvojio Oscara













An Irish  Goodbye dobio je Oscara za najbolji kratkometražni igrani film, a zvijezda filma James Martin ostao je neobično prizeman neovisno o osvojenom zlatnom kipiću.

Naime, iako je film doživio ogroman uspjeh, Martin se nakon snimanja vratio svom poslu u kafiću. On već neko vrijeme radi u Starbucksu u Belfastu i uprkos tome što je doživio glumački uspjeh, nije promjenio svoj posao. Osim u Starbucksu, Martin radi i kao kuhar u jednom talijanskom restoranu. Objasnio je da je odlučio ostati na svom starom poslu, jer je “lijepo ostati na prizeman i biti uslužan prema kupcima”, kao i zato što je dugo vremena obavljao taj posao.

Možda će Vas zanimati i:

Dobio je proslavu rođendana za pamćenje

Martin je bio dio i jednog od najdirljivijih trenutaka ovogodišnje dodjele Oscara. Naime, kada se ekipa filma An Irish Godbye popela na pozornicu da preuzmu nagradu, producent filma Tom Berkeley je spomenuo da glumac slavi rođendan, a James je tada dobio proslavu rođendana za pamćenje. Svi ljudi u prostoriji pjevali su mu Sretan rođendan.

Inače, James je rođen s Downovim sindromom, a njegov otac Ivan Martin je nakon dodjele otkrio kako su mu doktori rekli da možda nikada neće progovoriti.



Izvor
Index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button