Super vodič - Gdje izaći

14 mTechno Label Night u Klubu Palma: Muhi iz Novog Sada stiže u Tuzlu (VIDEO)

Marljiva ekipa ‘mTechno Records’ na čelu sa Wordom koji je nedavno proslavio „16 godina uspješne DJ karijere“  nastavlja sa izdanjima i tematskim večerima „Label Nights“ na kojim je nastavio raditi sa umjetnicima sa svog rostera, pa je tako u Sarajevu na 13 mTechno Label Night u Novembru gostovao jedan od najtalentovanijih producenata techno muzike u svijetu, RanchaTek, a kako je bilo pogledajte na videu ispod:

U subotu 14.12. na 14 mTechno Label Night u goste nam stiže Muhi iz Novog Sada.

Muhi je debitirao na mTechno ove godine sa „Bacida EP“ paketom, a sa trakom ‘Bacida’ zauzima 3. mjesto na  mTechno Beatport Top 10.

Svoju produkciju osim na mTechno potpisuje i za: SMR Underground i Hybrid Recordings, a njegov rad podržavaju svjetska imena kao što su: Richie Hawtin, DJ Rush, Luigi Madonna, Dave The Drummer, Irregular Synth, Paco Osuna, Steve Shaden, D-Unity, Paula Cazenave, Marina Karamarko, Energun, Spartaque, Forest People i mnogi drugi.

Da je ovo sjajna godina za njega pokazuje expanzija njegovog event serijala „Etom“, koji redovno pravi najjače techno žurke u Novom Sadu. Muhi i Worda zajedno su nastupili na ovogodišnjem Exit Festivalu a nastup u subotu 14.12. će biti prvi nastup Muhija u Bosni i Hercegovini.

Domaća podrška su mu Elvis Xhema i vlasnik mTechno etikete, Worda.

Elvis Xhema ima sjajnu godinu iza sebe, pregršt izdanja i nekolicinu nastupa u Amsterdamu (Panama Amsterdam, Techno Tuesday, ADE) i u Subotu i on nastupa po prvi put pred Tuzlanskom publikom. Elvis je debitirao na mTechno sa remixom na traku Veljke Jovića pod nazivom „Raus“ s kojom je bio nekoliko mjeseci u mTechno Beatport Top 10, a trenutno u Top 10 se nalazi sa trakom „Speed 4 Need“.

Worda je u 2019. počeo upravo nastupom u Sarajevu, pa je početkom godine održao 12 „label night“ u Tuzli, i upisao svoj prvi nastup na „Mostar Summer Fest-u“, nakon čega je nastupio po 3x na Exit Festivalu u Novom Sadu, a godinu je upotpunio nastupima u Kominu u Hrvatskoj, te Burn Evolution Festivalu sa Rebekom Ark.

Kroz taj period Worda je izdao 3 nova izdanja i 2 re-releasea, priveo kraju četvrtu sezonu radijske emisije „mTechno Radio Showcase“ i najavio novu sezonu koja starta sa emitovanjem 12.12., te će uspješnu godinu zaokružiti nastupom 14.12. u Klubu Palma u Tuzli.

Kako je bilo na prošlom label nightu u klubu Palma u Tuzli ‘XY Chromosome Fusion’ pogledajte u kratkom videu ispod:

Više informacija o Eventu na:  Worda pres. Muhi (Novi Sad) – 14 mTechno Label Night – Klub Palma

Ekipa je na do sada održala tematske večeri u Sofiji, Zagrebu, Beogradu, Subotici, Sarajevu, Tuzli, Prijedoru i ugostila imena koja izdaju svoju muziku na mTechno Records,a  tu se izdvajaju: Ilija Djoković, RanchaTek, DRNDY, Konstantinus, Filthy Kid, (Srbija), Sabinaa (Crna Gora), The Minimal Project (Njemačka), Vinyl Mode (UAE),  Leon B. , Pillsman, Alex Halfdifferent, Fabian Jakopetz (Hrvatska), a priliku da prezentuju svoj rad su dobile i domaće snage: Alen Milivojević, Elvis Xhema, Vontech, Drzneday, Okeli, Alexander De Funk, Black Acid, Edib D., Mekhu (Oliver S),  DJ Dave, G-Tech, Anais, Nesh…

Ekipa je ostvarila i uspješnu suradnju sa svjetski poznatim DJ Spartaque koji je kao specijalni gost nastupio na eventima u Sofiji, Zagrebu i Sarajevu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button