Zima je stigla i u kraljevski grad Srebrenik, pogledajte kako je ukrašen (FOTO)

- Kategorija: U fokusu, Zabava, Zanimljivosti

Decembarski najljepši godišnji praznici već su tu. Praznični duh se osjetio već mjesecima prije, a sada počinje svečano obilježavanje. Svaki grad ima svoje praznično ruho po čemu se ističe od ostalih.

Jedan od tih gradova, sa prazničnom tradicijom, je i Srebrenik. Njegov naziv obilježavanja praznika je “Zima u kraljevskom gradu – Srebrenik 2019”. 

U organizaciji Turističke zajednice Srebrenik na svečan način otvorena manifestacija ‘Zima u kraljevskog gradu’ a riječ je o jednom potpuno novom projektu i manifestaciji u ovom gradu.

“Zima u kraljevskom gradu – Srebrenik 2019” – naziv je projekta Turističke zajednice grada Srebrenik, kojim je ukrašena uža gradska zona povodom nastupajućih praznika. Svijetleće dekoracije potpuno su promijenile izgled i ambijent grada, što je izazvalo oduševljenje kod građana a posebno djece. Uljepšana je gradska fontana, zanimljivi su i posebni dekorativni ulazi sa obje strane šetališta, svijetleće zimske fontane, tunel želja, osvijetljena stabla,… Posebno zanimanje i oduševljenje kod najmlađih je izazvala velika novogodišnja jelka, postavljena u samom centru grada.”, rekao je gradonačelnik grada Srebrenik.

Ovom prilikom je upriličena i press konferencija u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik na kojoj su govorili predsjednik TZ Srebrenik Mato Jurić i gradonačelnik Nihad Omerović. ‘Cilj ovog projekta je popravljanje imidža grada, dolazak većeg broja gostiju i generalno stvaranje ljepše slike i ambijenta’ – istakao je predsjednik Turističke zajednice Mato Jurić te najavio i nove projekte i aktivnosti u narednom periodu.

“Na svemu urađenom se moram posebno zahvaliti onima koji su najzaslužniji za sve to, gospodinu Mati Jurić, predsjedniku TZ-e Srebrenik, članovima Vijeća TZ-e, firmi “Herceg” koja je značajnom donacijom podržala ovaj projekat, veliko hvala i vijećnicima koji su se nesebično potrudili da pomognu, čestitke i srebreničkoj firmi “AMD Electronics” koja je kvalitetno odradila posao uređenja i svima onima koji su na bilo koji način pomogli, a mogu reći i da sam ponosan što je Gradska uprava od samog početka i ideje podržavala ovaj projekat”, istakao je gradonačelnik Omerović na press konferenciji.

Izvor: SodaLive

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Slične objave

Facebook Comments