Nakon operacije oglasio se i sam Balašević: “Imam dvije vijesti, jednu dobru i jednu lošu” (VIDEO)

- Kategorija: Cooltura, U fokusu

Jedan od najpoznatijih regionalnih kantautora i muzičara Đorđe Balašević oglasio se prvi put nakon što su mu prije nešto manje od mjesec dana ugrađeni stentovi nakon infarkta.

Njegova kćerks Beba Balašević na svom je Facebook profila objavila video od skoro 13 minuta u kojem Balašević detaljno objašnjava šta se sve dogodilo.  Odmah na početku videa je naglasio kako ima dvije vijesti, jednu dobru i jednu lošu.

“Dobra je vest da nisam umro baš iz prve, a druga, loša vest je da kod ovakvih situacija nemamo tri pokušaja poput skoka u vis, već nažalost neograničeni broj.”, kazao je popularni Đole.

Dodao je da je proveo četiri dana u bolnici okružen vrhunskim doktorima, te da su mu ugrađena četiri stenta.

“Bio sam u nekoj maloj frkici, žao mi je što sam morao otkazati koncert u Kragujevcu. Bio sam četiri dana u bolnici, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo su me doterali. Stavili su mi stentove u najboljem Institutu, u Sremskoj Kamenici.”, pojasnio je Balašević.

Čovjek iza kojeg su neki od najvećih hitova ovog prostora kao što je “Priča o Vasi Ladačkom”, “Lepa protina kći”, “Jesen stiže dunjo moja”, te mnogi drugi, kao i nekoliko sjajnih knjiga, ni ovaj put nije iznevjerio, te se na sebi svojstven način i našalio:

“Uvek kad odemo kod doktora, nešto ti izvade – izvade ti kamen iz bubrega, izvade ti žuč, evo sad sam prvi put nešto dobio!”, kazao je Đole uz osmijeh.

Istakao je da mu je žao što su morali otkazati koncert u Kragujevcu na kojeg se dugo čekalo, ali da se nada da će ga moći održati na novi datum, 28.12.2019. Također, zakazani su koncerti i u Osijeku, Zagrebu i tradicionalni u Novom Sadu na Bogojavljenska noć, ali je dodao da ne može potvrditi da li će koncerti biti održani dok se ne konsultuje sa doktorima.

“Nemojte me pitati jesam li dobro, neću više nikad biti dobro, zato što imam 100 godina, znači ne mogu biti dobro. Nadam se da ću moći nastaviti tamo gde sam stao”, rekao je Balašević.

Ekipa Radio Kameleona gospodinu Balaševiću želi brzo ozdravljenje i da nam još mnogo godina pjeva u Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Tuzli i drugim gradovima širom svijeta.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments