Tri titule prvaka Balkana za KBS “ORKKA” Lukavac (FOTO)

Tri titule prvaka Balkana za KBS “ORKKA” Lukavac (FOTO)


U periodu od 06.12 do 08.12.2019 godine u Brezicama (Slovenija), održano je 20 Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe senior na kojem je učešće uzelo 714 takmičara iz 7 država članica Balkanske karate federacije.

Iz Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u pratnji trenera i selektora muške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nastupilo je 4 takmičara: Čajić Hamza – borbe mlađi seniori -84 KG i mlađi seniori ekipno, Muradbašić Haris – borbe juniori -68 KG i juniori ekipno, Čajić Halima – borbe juniorke +59 KG i Husić Benjamin – borbe kadeti -52 KG.

KBS “ORKKA” na ovom balkanskom prvenstvu je zabilježio fantastičan uspjeh, osvojivši čak tri zlatne medalje i u svoje vitrine donio tri titule prvaka Balkana. Hamza Čajić je prvak Balkana u mlađim seniorima -84 KG! Iako neutreniran radi povrede oka iz Čilea, pa poslije i povrede leđa nakon nezgode na fakultetu, Hamza je pokazao o kakvoj se klasi takmičara radi i sa četiri pobjede i bez izgubljenog poena izdominirao u svojoj kategoriji. Nadomak medalje u pojedinačnoj konkurenciji je bio i Haris Muradbašić koji je sa tri pobjede, nesretno izgubio za bronzanu medalju u zadnjim sekundama borbe te se morao zadovoljiti petim mjestom, dok je Halima Čajić sa dvije pobjede i dva poraza zauzela plasman na sedmo mjesto.

Posljednjeg dana Balkanskog prvenstva, u ekipnom djelu takmičenja, juniori BiH u borbama ekipno osvojili su prvo mjesto i titula prvaka Balkana, a u ekipi je bio i član KBS “ORKKA” Muradbašić Haris. Mlađi seniori su također osvojili prvo mjesto i titula prvaka Balkana, a u ekipi je bio Čajić Hamza.

Tako su takmičari KBS “ORKKA” zabilježili pobjede i doprinjeli šampionskim titulama za BiH! Nakon pojedinačnog zlata Hamze Ćajića, KBS “ORKKA” je dobio još dvije titule prvaka Balkana u ekipnoj konkurenciji, za Muradbašić Harisa juniori i Čajić Hamzu U21, čime je nastavljen niz vrhunskih sportskih rezultata u 2019 godini za ovaj sportski kolektiv.

Na ovom Balkanskom prvenstvu, reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je prvu poziciju sa osvojenih 12 zlatnih, 9 srebrenih i 15 bronzanih medalja, ispred drugoplasirane Srbije sa dvije zlatne medalje manje i trećeplasirane Hrvatske sa 9 zlatni medalja.

Facebook Comments