Pjesnička večer na Filozofskom fakultetu u Tuzli: In memoriam Lejla Emšija

Pjesnička večer na Filozofskom fakultetu u Tuzli: In memoriam Lejla Emšija


Studenti sa Odsjeka za žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Tuzli večeras (09.12.2019.) u 17:00 će upriličiti pjesničko večer za pokojnu Lejlu Emšiju, njihovu kolegicu koja je prerano i iznenada napustila ovaj svijet.

Izgubljen vrijedan mladi život ove djevojke duboke je pogodio njenu porodicu, prijatelje, kolege i koelgice, ali i cijeli kolektiv Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Tuzli. Lejla je ostavila dubok trag na svima koji su je ikad upoznali. Željela je da postane dobra novinarka, a njeni rezultati na fakultetu i priče koje je radila govorili su da je na dobrom putu ka tome. Crtala je riječima, ali i glasom najljepše životne melodije. Njen preran odlazak ostavio je veliku prazninu i zauvijek prazno jedno mjesto u učionici 108. 

Ipak, i kroz ovo pjesničko večer jasno je da Lejlin vedri duh, istrajnost i upornost, te stalna želja da bude bolja u svemu što je radila vječno ostaju u srcima i dugom sjećanju njenih voljenih.

“Mi smo na ovaj način odlučili da odamo počast našoj kolegici koja nas je nažalost vrlo mlada napustila. Na samom događaju čitat ćemo isključivo njene tekstove i voljeli bismo da što više građana posjeti ovaj događaj, da se odazove na ovaj poziv, da na taj način zapravo osjete Lejlin smisao za umjetnost i dobrotu.”, istakla je za Radio Kameleon Monika Marković, studentica Filozofskog fakulteta i Lejlina kolegica.

Facebook Comments