Hollywoodske zvijezde koje nisu završile srednju školu

- Kategorija: Film / TV, Glamur
HOLLYWOOD, CA - MARCH 04: Jennifer Lawrence attends the 90th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on March 4, 2018 in Hollywood, California. (Photo by Christopher Polk/Getty Images)

Ne postoji savršen način da postanete uspješna osoba. Neke su poznate ličnosti išle u državne škole, druge su otišile od kuće, dok su neke u potpunosti odustale od svog školovanja. Evo koje su slavne ličnosti zakazale kada je riječ o formalnom obrazovanju.

Jennifer Lawrence je napustila srednju školu kada je imala 14 godina. Nakon toga je nastavila glumačku karijeru i sada je “samoobrazovana”.

Harry Styles napustio je srednju školu kada je imao 16 godina i to zbog audicije za The X Factor nakon čega je postao član benda One Direction.

Gisele Bündchen, brazilska manekenka, napustila je srednju školu kada je imala 14 godina da bi nastavila karijeru modela. Uprkos tome, Gisele govori pet jezika.

Nicole Kidman napustila je školu kako bi nastavila glumačku karijeru. Počela je raditi u pozorištu, a sa 16 godina snimala je i filmove.

Rihanna je napustila srednju školu sa 16 godina, a preselila je u Ameriku kada je imala 17 godina, gdje je potpisala muzički ugovor s diskografskom kućom Def Jam.

Robert Downey Jr. nikada nije bio dobar učenik. Otac mu je dao ultimatum da svaki dan ide u školu ili da pronađe posao. Odustao je u dobi od 15 godina.

Johnny Depp imao je 15 godina kada je napustio srednju školu. San mu je bio postati popularni rock muzičar.

Simon Cowell je napustio školu kad je imao 16 godina da bi radio kao stažist za EMI Music Publishing. Bio je to početak obećavajuće karijere.

Jay-Z je napustio srednju školu kako bi se mogao fokusirati na svoj posao, baveći se prodajom ilegalnih supstanci.

Keanu Reeves je napustio školu sa 17 godina, jer se nikada nije uklopio. Imao je sukobe s nastavnicima i direktorom.

Whoopi Goldberg je napustila školu u dobi od 16 godina. Kao razlog za ovaj postupak navela je teško djetinjstvo, nekoliko brakova i ovisnost o drogama.

Tom Cruise je napustio srednju školu kako bi postao glumac u New Yorku. Prije toga, kad je bio dijete, želio je biti svećenik.

Quentin Tarantino je želio nastaviti filmsku karijeru i zbog toga je odustao od srednje škole kada je imao 15 godina. Imao je IQ 160.

Daniel Radcliffe odlučio se odmoriti od škole kada je imao 17 godina kako bi se usredotočio na svoju glumačku karijeru. Od tada se nije vratio u školu.

Ryan Gosling napustio je srednju školu kada je imao 17 godina. Zvijezde koje nisu završile srednju školu su i John Travolta, Jim Carrey, Avril Lavigne, Drew Barrymore i Katy Perry.

 

Izvor: Klix.ba

Facebook Comments